Followers Remaja Purba

Wednesday, April 6, 2011

polis traffic

Kenapa polis traffik jadi entry aku ni..

Sepatutnya entry ni aku buat petang semalam.. Al-Kisahnya..
Setiap pagi dan petang memang fenomena biasa kita lihat di mana anggota polis traffik menjalankan tugas bagi melancarkan aliran trafik terutamanya di kawasan yang memang terkenal dengan sesak teramat. Biasalah adakala dorang ni dipuji, adakala sebaliknya..

Macam petang semalam, hujan agak lebat dan kalau abang polis tak jaga bulatan kat Jalan Othman menghala ke NPE tu confirm stuck.. Terima kasih abang polis yang jaga kat situ.. Kalau abang polis takde, mesti sesak yang teramat.. Rasa macam nak bagi award masa tu..

Itu time abang polis dipujilah.. Yang ni pulak cite pasal abang polis kena bebel-bebel sayang dengan aku..

Flashback:
Biasanya abang polis akan arahkan kita jalan atau kena berhenti tapi masa tu aku rasa dia lambat bertindak suruh aku berhenti, maka kesudahannya aku kena pusing turun balik Federal terus ke susur Subang menghala ke Bandar Sunway semata-mata nak menghala ke PJ.. sebab kat atas jambatan 'Pulau Pinang' tu mana boleh berhenti.. Serius aku memang hangin masa tu.. Dahlah nak hantar anak ke sekolah, rumah pengasuh lagi, nak pergi kerja lagi.. Sempat memanglah sempat tapi aku memang.. ah! Malas citelah..

Kesimpulannya jangan pandu laju dan bersedia untuk berhenti di traffic light.. Namun demikian jika abang2 polis ni takde ketika waktu puncak, confirm jalanraya akan jadi serabut macam korang yang tengah baca entry ni..

Oklah, next time kita cite lain pulak..

5 comments:

kay_are said...

paling tak ske, bile tengok tadi.. jalan jammed.. dan2 r brader polis pasang siren sebab nak gerak cepat.. ish ish

aizamia3 said...

kereta makin banyak.. Nak kongsi kete tak boleh, rumah sorang kat selatan sorang kat utara, office pulak kat tetengah.. Nak tak nak kena hadap jugak jalan jem.. Huhu..

Ujang9897 said...

mmg kena ada abg polis ni..=)


nah tag join Giveaway

http://azfar9897.blogspot.com/2011/04/giveaway-purse-polo-by-darkbatman.html

Ulam Kerdas said...

tapi kadang2 abg polis ni x adil. nak2 kat dpn summit ni ha. kalo kereta dari arah sunway slalu bg jln smpai 20 min. kalo dari arah lain 5 min pun x smpai. tensen betul kalo dah tersekat kat depan summit.hangen satu badan.

aizamia3 said...

kat summit tu jangan citelah.. bersusun-susun kereta..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...