Followers Remaja Purba

Tuesday, January 11, 2022

#KKM yang carikan Jodoh


10 Januari 2022 (Isnin) 

Perbualan empat sekawan di sebalik pengambilan booster di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di sini. 

A: Settle dah pukul 3pm tadi. Macam biasa den dapat semua vaksin 😆 A to Z.
J: Rugilah, kahwin sesama suku, saya dapat kahwin campur Sinovac + Pfizer
A: Nak wat camne  #KKM yang carikan jodoh.. 🤭
E: Ni tak payah amik booster and turbo dah.... Complete....
A: Lepas ni tak payah dah amik 4 ke 5 kali ke. Cukup yang ni je.. 🤣
E: Ada virus baru lagi haaa, nama deltacron.
A: Ni tak lama lagi KJ akan buat pengumuman wajib amik dose ke 4 dan seterusnya. Rakyat pun💆🏻‍♀️.
J: Jenuh nak tadah tangan nak kena cucuk vaksin, effect vaksin kerap sangat ni pun tatau apa lagi kan.
E: Kan.. depend pada diri setiap orang. Kita pun tak tahu kesan jangka lama vaksin kat badan kita.
N: Nanti KJ kata complete dose bila abang Jamil dah mampus..
J: Masalahnya, abang Jamil tu pun muda lagi, jenuhlah nak tunggu lama lagi.. 🤣


Kesan pengambilan booster pada diri aku..?
Setakat ni tiada kesan. Masih boleh makan dengan banyak seperti biasa.. Alhamdulillah..

#RemajaPurba: ...

6 comments:

BTS said...

Staysafe... patuhi SOP

SalbiahM said...

Haha. Memang macam-macam gurauan rakyat Malaysia bba vaksin ni. Nak mengubat hati yang risau sebenarnya

uncle gedek said...

Uncle booster pulak demam...

Vaksin 1&2 ok

AzianKhalil said...

aduhh..makin pening dgn vaksin ni

Warisan Petani said...

Ada yang kata sebaik2nya cari jodoh yang sama

adianiez AIDA said...

ha ha ha ah ha...
aida az + pfizer.
moga cantik bahagia la berdua ni kan.
sehati sejiwa dlm badan ni.
tak sanggup la kalau ada dose 4, 5, 6...
da kena buat buku mcm baby plak nanti.
dok cucuk hingga umur 6 thn ha ha ha ha ha...

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...