Followers Remaja Purba

Sunday, June 14, 2020

Kisah disebalik Kopi 434


DAY 89 (14 Jun 2020 - Ahad)
Hari kedua puluh dua Syawal

Pagi:
Nasi lemak + telur mata
Kopi O 434 mai dari Muar

Kopi 434

Kisah disebalik Kopi 434:
Aku seorang penggemar kopi sejak zaman aku #BudakPurba lagi. Aku bukan minum kopinya tapi serdak kopi yang aku makan. Nikmatnya dan tabiat aku itu terbawa-bawa hingga kini.

Bila Kopi 434 ni habis, aku terpaksa membelinya secara online je. Pembelian dibuat di hujung Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan ianya sampai di awal Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Harum bau kopi memang sangat mengujakan aku.

#KisahKita: 🤤🤤🤤

7 comments:

Siti Yang Menaip said...

betul2 peminat ni sampai serdak dia pun suka..
tapi serdak tula kopi dia kan hehe.. kopi ni klasik..
atuk sukalaa hehe..

norhidana said...

akak makan gitu je ke camne kak? yang masih belum di rendam ke dah sudah rendam kopi nya hehehe tengok bukan main banyak soalan

NekCik said...

Samalah tokpokcu..mmg minum kopi o jer
Dahv3 tahun minum 434 ni...kat village gřocer ada jual oklah rm27 camtu

ewanthology said...

ramai ckp sedap kopi muo ni .. sy belum berkesempatan merasa.

Suria Amanda said...

My fav ni....beli online je..dulu selalu pi Muar mmg x pernah miss beli

uncle gedek said...

Makan serdak kopi? Biar betol!

Uncle pon penagih kopi jugak! hehehe

Hans Hanis said...

macam sedap jer kopi nih
nak kena try lah nanti

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...