Followers Remaja Purba

Monday, April 9, 2012

Bila Marah Menguasai..

Seboleh mungkin kita berusaha untuk mengawal perasaan marah dari terhambur keluar.. Sabar..?? selama mana kita boleh bertahan..

Nak luahkan kat sini.. tak payahlah tapi 2 hari jugaklah aku marah teramat sampai aku angkut dak Kakak dengan dak Adik ke rumah nenek a.k.a. pengasuh lama dorang.. Setengah hari jugaklah kat rumah nenek.. Dari rumah aku dah mogok taknak makan, perut confirm lapar.. sampai rumah nenek eemm.. kena paksa makanlah sebab nenek bukan kesian dekat aku tapi dah tentu pada si kecik ini.

Dari tengahari sampai ke malam jugaklah aku bertunggu-tangga kat rumah nenek sampai dak Kakak dengan dak Adik bosan.. alah.. dorang bukan bosan apa.. kat rumah nenek tak boleh nak main bagai sebab tingkat 10 tapi kalau kat rumah sendiri habis keliling rumah dorang ronda dengan basikal dorang tu..

Itulah sebahagian kecil kisah kat rumah yang tak best pun nak dikongsi.



DAN hari ini..
Nak kata tak marah tu bohonglah sebab lagi lama aku tahan lagi aku sakit hati.. tapi takpe.. aku cuba cool dulu kat sini.. sekurang-kurangnya aku boleh senyum sorang-sorang dengan siri jelajah ke blog kawan-kawan.. ;)

Sambil cuba menyiapkan entry ni, kedengaran kawan-kawan dok bercerita ABPBH malam tadi.. Aku sekadar dengar jelah sebab tak tengok..



psstt: Jambuler aku hari ni.. amik gambar..? eemm.. baju je boleh..?


psstt lagi: Eh!Set jamu tak beli lagi.. Takde ke yang nak sponsor..? ;)


last psstt: ...

15 comments:

Anum said...

ermmmmmmm
x pe try cool lu ya

kakcik said...

Asam garam kehidupan...

bujal X said...

sabar kak~~gi blogwalking dulu~~mana tau ble bagi kool~~keh keh~

Pok Amai-Amai said...

Sy klu mrh, tak pandai nak meluah kat sesape. Entahlah kenapa. Bila tak meluah kat sesape, beban sy tak berkurangan.....

Haish...awak dah ok ke skg? Hopefully ok seme eh?

:: Mrs.Eady :: said...

Bersabar la ye kak..semoga reda semua kemarahan itu,amn..

Kakzakie said...

Hormon adrenalin terlebih tu dik... sabar sebab ada baby kat dalam tu. Memang dlm saat spt ini ada kalanya emosi terganggu...

Jaga kesihatan, tenangkan fikiran...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tak mo la marah2....

relex....relex....

jaga kesihatan tu ye...

zulfikar hazri said...

leklu kak, meh makan coolblog dulu bagi cool..

aizamia3 said...

Anum:
biar tak nampak muka asal hati tak sakit.. :(


kakcik:
itulah.. kalau takde kedua benda tu tak lengkap putaran hidup..


bujal X:
berusaha ke arah itu..


Pok Amai-Amai:
Saya tak pandai nak simpan, bila lagi simpan lagi bertambah2 rasa sakit itu.. :(

Setakat ni Alhamdulillah.. cuma semakin penat sebab travel jauh setiap hari.

aizamia3 said...

:: Mrs.Eady ::
hari ni rasa tenang sikit berbanding semalam..


Kakzakie:
terima kasih kak atas ingatan.. :)
berusaha untuk menenangkan fikiran.

aizamia3 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™
semalam ye.. hari ni syukur rasa lega sikit walau ada sipi-sipi.. :)


zulfikar hazri:
sedang baca entry-entry yang dah terlepas kat dalam blog kamu.. ;)

Namee Roslan said...

tarik nafas panjang2 dan hembus... :) sabar ok kak :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kadang2 memang susah siket nk kawal perasan amarah kita tu kn :)

Eera Shera said...

marah tu api. api tu syaitan. istighfar byk2 ye. be cool ;)

azam said...

:) biasalah tu

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...