Followers Remaja Purba

Thursday, December 30, 2021

Kuari dan Banjir di Batu 11, Jalan Sungai Long, Hulu Langat.


24 Disember 2021 (Jumaat)
Batu 11, Jalan Sungai Long, Hulu Langat. 

Menerima tempahan makanan daripada tempat kerja kawan en. Hubby. Maka, aku bersama dak Kakak dan anak fruit menemani beliau ke sana. Sepanjang minggu ni pun aku terpaksa cuti atas beberapa urusan selain dari berkaitan isu banjir.

Kali pertama aku menghadiri majlis makan yang santai, wajib menjalani swab test sebelum dibenarkan masuk. Bila berada di dalam majlis tersebut, melihatkan pergaulan di antara majikan dan pekerja, aku tabik spring toink.. toink.. toinklah. Happening beb..

Sebelum majlis bermula

Kawasan sekitar majlis.

Walau company tersebut kepunyaan bukan Melayu, menu hidangan semua adalah yang halal. Hanya air minuman yang disediakan oleh pihak company tidak halal tetapi dalam tidak halal tersebut, pihak pengurusan turut menyediakan air kotak bagi menghormati mereka yang beragama Islam. 

Menu yang ada:
Laksa
Nasi lemak ayam goreng berempah + sambal sotong
Char kway teow
Kambing golek
Sate daging + ayam

Kambing Golek je dua ekor, puas hati dapat makan berulang..

Sempat bergambar kenangan.

Selalu jumpa yang biasa-biasa je, kali ni nah.. besar amat.

MakBudak turut sama teruja.



Ok, selesai urusan di majlis tersebut, dalam perjalanan balik di sepanjang perjalanan kiri dan kanan boleh lihat kesan dari banjir teruk yang melanda.

Antara kesan banjir di sepanjang laluan di sana..

Banjir pada 18 dan 19 Disember 2021.

Kiri dan kanan sepanjang jalan di Hulu Langat yang kami lalui pada 24 Disember 2021 (Jumaat) lepas, masih dipenuhi dengan lumpur

Moga mereka semua kuat menghadapi musibah ini walau sebenarnya dah tak kuat mana. Buat semua yang membantu, hanya Allah yang dapat membalasnya.

'Kita mulakan kembali seperti kita mula-mula kahwin dulu, tiada barang mahupun harta'.



Penutup Tahun 2021..
Merry Christmas and Happy New Year 2022.


unboxing..

Reward untuk diri sendiri.

#RemajaPurba: ..

1 comment:

Linda said...

Salam tahun baru 2022 :))

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...