Followers Remaja Purba

Thursday, July 25, 2013

Kurma berbisik..


  • Rezeki di bulan Ramadhan, awal Ramadhan hari tu.. Jawatankuasa Masjid At-Taqwa di rumah aku telah mengagihkan kurma berbisik ---> Yusof Taiyoob..
  • Penat pujuk dak Kakak dengan dak Adik, tak banyak pun dorang makan..
  • Dak Nuha.. bagi apa saja dia makan.. tu pasal badan dia 'kembang'..



  • Kurma yang kat atas ni pulak bukanlah kurma berbisik.. dan kurma ni aku dapat kat office aku..
  • Besar-besar.. yang ni aku suka..
  • Tapi kalau dapat yang fresh tu lagi sedap..
  • Nak kena carik ni..



psstt: Petang semalam geng Hot FM datang kat area rumah aku.. ikutkan hati nak jugak pergi sama-sama menyesakkan diri tapi takpelah.. Rehat kat rumah sebelum berbuka lagi baik.. ---> pujuk hati sebab tak dapat pergi..

last psstt: Alhamdulillah rezeki bagi kakitangan kerajaan yang dapat bantuan khas raya yang diumumkan oleh Perdana Menteri kita..





24 comments:

Dzureen Darwis said...

Hehe takpe kurma ni tahan lama. kalau diorg taknak makan juga, er bisik kat diorg suruh makan hehe

Asyifa Mustaffa said...

Nak kurmaaaaa...stok kurma umh ni habis sudah...hahah...x malu mntk ni...:-)

JunAina said...

Saya suka kurma yang kering sikit kalau yg basah tu rasa melekat kat tekak. Mariami terbaik.

ummuaidan said...

rezki yer dapat byk kurma dibln posa nie..teringin jgk nak merasa kurma fresh ,kat sini semuanya yg kuranglah sikit kualitinya..

Umi Qi said...

cantik lah pakaging kurma bisik tuh hehehe pasti sedap kan...uwaaaaa hot fm dtg ehhh untung lah

Cik Puan Rara said...

ALhamdulillah.rezeki kan.hehehe.jom shopping~

faraherda.razalan said...

Wah! Rejeki. Sy pun dpt hadiah kurma dr bos (yg berlainan dept). Heheheheh....

Bukan ke kakitangan awam selangor dpt bonus?

norhidana miswan said...

kurma kt umah pun dh tinggal skit tu kak... kurma medjol tu mmg puas mkn... sedap tul... mkn sebijik pun dh kenyang

pena rozie said...

Same la kite. Kurma opis bg....

❤Kamsiah❤ said...

ingatkan apa dia ..kurma berbisik hehe..

Namee Roslan said...

dak nuha sgt omeyyy !! :D

izan mama mia said...

kurma berbisik,,,,

::EIDA:: said...

Alhamdullilah rezekii .. jom jom shopinkk timeee ;)

Khai♥Rin : anies said...

bc tajuk je mcm judul novel hehehe

p/s jemput join GA simple sy ye ;-)

amirah said...

ai pun government servant ek..

Dr Singa said...

Dak Nuha macam saya..
hee.........

Munnafendy said...

rugggiiii tak makan kurma :p

give me 5 nuha!

Daddy Ziyyad said...

Hahahahaha..kurma berbisik!

Saya suka jenis yg madu tu..manis, basah aja rasanya..;)

Qhaifa Nur said...

dasyat nama kurma ni..

PinKy MoMMa said...

boleh buat kurma shake pasni lalink hehehe..sedapppp..letak susu stoberi lg sedap ;)

Lelaki said...

kurma nabi kalau dapat lagi best...tapi mahal la.

boni kacak said...

hari tu dapat rasa satu kurma yang memang betul2 lembut dan berlemak. tapi tak tau brand apa.. adeh.. sedap betul.

Puan Kutu said...

aiman pun tak berapa suka sgt kura..kadang2 bila dtg seh byk pulak dia makan.hehe

Tinta Lana said...

Salam..

Saya kak..mak abah dah beli stok kurma sblm bulan puasa lagi..tapi yang makannya mereka berdua je lah.

Adik saya kadang2 makan la juga..saya ni yang payahnya..huhu..masuk hari ni, baru lepas dua butir kurma je, hehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...