Followers Remaja Purba

Monday, July 22, 2013

Kali ni je.. lepas ni takde dah..



  • Walaupun Ramadhan kali ni hubby dah tak outstation.. tapi bila waktu berbuka masih tak dapat nak berbuka bersama aku dan anak-anak..
  • Lepas penat merengek gedik manja kat hubby, akhirnya semalam hubby meluangkan masa bersama..
  • Jangan kata Dak Kakak, dak Adik dan Dak Nuha.. aku pun turut gembira dan teruja..
  • Mana taknya..
  • Menu berbuka semalam ditaja sepenuhnya oleh hubby..
  • Kari Kepala Ikan Jenahak, ikan jenahak masak taucu, brokoli goreng tepung, karipap nenek PJ, buah dan air delima..
  • Dah kenyang makan baru teringat lupa nak amik gambar dak Nuha makan.. alahai..



menu semalam..





psstt: Menu berbuka untuk hari ni..? macam biasa.. amik kat chef hubby petang nanti..






29 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya menu berbuka dia

Asyifa Mustaffa said...

Jenahak belaka....untungla....

norhidana miswan said...

seronoknyer... sume tu chef hubby msk kt umah la yek kak?or kt gerai? msti banyak lauk pauk yg dijual kan... sampai tak nyempat nk berbuka pose bersama

norhidana miswan said...

seronoknyer... sume tu chef hubby msk kt umah la yek kak?or kt gerai? msti banyak lauk pauk yg dijual kan... sampai tak nyempat nk berbuka pose bersama

Kakzakie said...

Rugilah kalau tak dapat tengok gelagat Nuha berbuka dgn family. Mesti dia punya ada satu pinggan khas.:)

Ann Ishak said...

sampai dua resepi ikan jenahak :)

Aziela said...

Brokoli goreng...wow..!

ummuaidan said...

alamak..sedapnya menu berbuka..dah lah tuh dpt tajaan sepenuhnya...untung...untung

Kancil 8349 said...

sedapnya menu berbuka puasa...

amirah said...

kari ikan jenahak..waa...sedapnyaa...camne la gaya dak nuha makan ye. ada ke mcm arissa jugak? ermm...huhu

Mama Vogue said...

Untung suami chef :)
Menyelerakan..!!

Daddy Ziyyad said...

saya tak pernah makan ikan jenahak..rasa dia macam ikan apa? ikan merah?

Kesuma Angsana said...

sedapnyer air tangan en suami yer !

ourkizunarai said...

best kan kalau suami pandai+rajin memasak..

ikan jenahak tu mak dgn ayah saya kenal lah..saya memang out..haha

Khai♥Rin : anies said...

kruk kruk perut sy hehehe

.:fyzz:. said...

sedap menu2 tuh:)

ct rahani said...

wah kari janahak tuh.. sedapnya kak.. untung la suami pandai masakkan kak.. :)

Puan Kutu said...

amboi sedapnya menu.siapikan jenahak lg..sy hari2 msk simple je..tiga org je nak makan

JunAina said...

Anak2 kurang suka jenahak terutama yang besar katanya keras, sebenarnya maknya tak pandai masak.

belogkiter said...

melelh nya air liur tengok...

ANIM said...

bertuah chef hubby sediakan menu berbuka..
selalunya bila orang masak, kita akan berselera berbuka dibandingkan kita sendiri memasak (kak le)..
alasan orang "rajin", camnilah...

QueeN TerataI said...

syokla boleh amik je kat chef hubby tu ha.. sya ni? isk. isk. isk.. masak sendirila jawabnya

ummiross said...

bestnya santapan berbuka, lain kali ajaklah ummi join sekali, hehehe..

ieda immi said...

alhamdulillah .. sedap2 ;)

pha is said...

pssstt...
kalau nk kad raya, kak punya pasal, boleh bagi alamat kat inbox facebook page hikayat budak pening. saya buat tarikh tutup hari ahad sebab rncangnya nk pos hari isnin. tapi tadi ada hal. esok baru pos. sempat lagi nih.. hehehe

Dzureen Darwis said...

The power of MERENGEK. Kih kih kih :p

boni kacak said...

ikan jenahak?? wah. macam menarik je tu..

pena rozie said...

Sedap...

hainom OKje said...

Tak pernah buat cucur brokoli tu sedap ke Aiza?

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...