Followers Remaja Purba

Monday, July 15, 2013

Dugaan 4 Ramadhan


  • Streamyx kat area rumah aku lewat petang semalam baru ok, ntah apa yang dorang betulkan aku tak tahu.. Nak gedik santai pun tak puas..
  • Bulan puasa ni jugak murid sekolah kena gantikan waktu persekolahan gara-gara jerebu melanda baru-baru ni. Makanya 6 hari seminggu dorang akan bersekolah sepanjang bulan Ramadhan kali ni..
  • Hari Sabtu lepas.. hujan lebat disertai angin kencang melanda kawasan sekitar rumah aku..
  • Kesian para peniaga PARAM.. berhempas-pulas menyelamatkan juadah yang ada..
  • Sedih hati bila tengok hubby dan kawan-kawan yang meniaga pada 4 Ramadhan tu..


Menunggu dak Kakak balik sekolah..
Aku sampai awal nak elak takde parking.. walhal banyak je parking kat depan sekolah tu..




Malam..selepas berbuka..

  • Bertungkus-lumus membaiki khemah yang rosak.. sampai lewat malam baru siap..
  • Mintak maaf jugak pada jiran sekeliling sebab bunyi bising malam tu..
  • Pukul 1 pagi baru selesai semuanya.. dan sudahnya.. aku terlajak sahur.. gara-gara kepenatan teramat..



psstt: Petang Jumaat lepas.. 4.35 - 6.45 petang.. Dari office ke rumah.. sesak teruk.. menggigil kepenatan..




21 comments:

Asyifa Mustaffa said...

sama la..kat tampin pun ribut...

Nurzakiah Hanum said...

tue la kuat angin

Sylarius Yusof said...

Ribut yang melanda turut sama membawa hikmah dan dugaan. Hikmah dari segi menghilangkan jerebu. Dugaan dari segi menyukarkan para peniaga bazar mencari rezeki.

Semoga tabah menghadapi dugaan tika Ramadhan ini. Cheer up, sis! ;-)

makchaq said...

Sekarang ni kat sini pun petang2 hujan..
Jangan pulak masak cenfcaluk makchaq buat jual... kempunan tuan punyanya nanti...

kesoma rai said...

saya pun tak sahur pagi ni.. lambat bangun.. T_T

wahh..suami akak meniaga apa kat param?

Kakzakie said...

Sedihnya... moga tak terjadi lagilah Ai. Memang kesian bila terjadi maam tu ketika bazar ramadhan berjalan..

❤Kamsiah❤ said...

kulim,kedah pun hujan lebat...sejuk ja..

amirah said...

skrng ni memang musim hujan. apa pun kena hati2..

the malay male said...

dugaan

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Dugaan Allah di bulan yang mulia ni kan.

Minggu lepas dalam hujan dan ribut yang kuat kereta adik saya yang diletakkan di bawah pokok, ranap bila pokok tumbang ke atas keretanya.

Terduduk dia, kesian.

Tedi said...

hujan tapi xde ribut. Dapat pahala lebih la akak :)

faraherda.razalan said...

Dugaan di bulan posa, besar hikmahnya. Semoga Allah permudahkan segalanya utk awak dn family k?

are_lin@yu said...

dugaan ramadhan kan..huhu

man said...

bnyk aktiviti 2

Munnafendy said...

suami akak berniaga apa? kat mana?

anitadiana said...

sabar ajo lah..dugaan di bulan puasa...selamat berpuasa buat mas sekeluarga...

QueeN TerataI said...

dugaan ALlah beri ada hikmahnya

Ayin Mm said...

selamat berniaga.... bulan Ramadhan ni rezeki meimpah ruah... sekolah amirul, tak bgtau lagi bila nak ganti yg jerebu haritu...

boni kacak said...

kalau hujan, memang kesian kat peniaga2 bazar ramadhan..

Kesuma Angsana said...

mmg kuat lah angin waktu tu !

Tinta Lana said...

15 julai entry ni..saya semalam, 16 hb, internet slow semacam..takda mood berblog. Kena refresh dua tiga kali, baru ok page yg kita nak tgk.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...