Followers Remaja Purba

Tuesday, July 9, 2013

Menjelang Ramadhan 1434



  • Kali pertama.. dak Nuha akan turut sama sibuk..
  • Teringat tahun lepas.. ketika itu dak Nuha baru berusia 3 bulan.. tak banyak kerenah sementara aku dengan dak Kakak dan dak Adik berbuka puasa..
  • Kali pertama.. chef hubby akan bersama kami.. ---> tahun lepas jarang kami dapat menikmati bulan Ramadhan bersama..
  • Kali pertama.. chef hubby terlibat dengan 'bazaar Ramadhan'..
  • Kali pertama.. aku tak payah masak.. order je nak makan apa.. ---> makin gediklah urat sarafku nanti..
  • Dan kali pertama.. berdebar-debar nak melayani kerenah keluarga kecik aku bulan Ramadhan kali ni..



psstt: Aku percaya pasti ada hikmah setiap apa yang telah berlaku..

last psstt: Jangan dikenang kisah semalam kalau itu menambah luka dihati..




22 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi disini
salam ramadhan

ZazaMyMoon said...

pastinya meriahh uolls hehe

norhidana miswan said...

selamat berpuasa utk akak n family

seronok lah thn nih sambut pose tak yh msk, oder kt chef hubby akak je... sume ada.

the malay male said...

byknye kali pertama..huhu

faraherda.razalan said...

Dah jgn kenang lagi cite tak best tu eh?

Apa? Jarang msk? Ouh! Sy cemburu! Sy terjah tmpt awaklah nanti ye? Hari2 boleh? Hahahahah!

Kesuma Angsana said...

hehehe teruja nak sambut ramadhan ni yer. Neway selamat berpuasa mudahan2 amalan kita diterima Allah swt yer

Cida de' Nuanza said...

wah..buka bazar ramadhan ye?
kat mana?

Asyifa Mustaffa said...

selamat berpuasa...
bestnya tang x payah masak tu...hehe

logorithm said...

Bazar Ramadhan kat mana tuh? Dah lama I tak pergi bazar Ramadhan semenjak grad dari U pada tahun 2000. :-p

Selamat berpuasa...

QueeN TerataI said...

salam ramadhan kak.. syokla dpt order jer...

Kakzakie said...

Sebelum berbuka kena sedia satu pinggan buat Nuha kalau tak dia ambil makanan dalam pinggan abang/kakak dia. Lebih selamat makan aje di bawah bentang tikar.

Selamat berpuasa ai.

psst: kalau kita berjiran kakak dah lama culik Nuha duduk dgn kakak waktu malam. pagi pulangkan hihi...

Nurfaezah Abdullah said...

semoga ramadhan tahun nelebih meriah ^^

JunAina said...

Semua itu rezeki Allah. Alhamdulillah... Selamat berpuasa dan selmat merebut pahala berganda.

❤Kamsiah❤ said...

selamat menunaikan ibadah puasa...sama2 kita mengejar ganjaran yg dijanjikanNYA..

adrianna syaz said...

Saya thn ni pun buka posa di bazar ramadan..hee..

Salam kenal..sya folo blog aiza..klu sudi,snggah ke blog saya ya :D

Che Rosliza Che Mat said...

salam ramadhan..

Tinta Lana said...

Salam.

Selamat berpuasa bersama keluarga kecik akak.. nikmati la saat2 ni kak.. sebab bila kakak,adik n nuha dah besar, ia takkan berulang lagi.. :)

# Ada sesuatu berlaku ke kak..entry smlm ttg ujian,dugaan..harini ttg hikmah.. Apapun berlaku, bersabar..dan banyakkan berdoa ya.. :)

Amoi Farah said...

Salam Ramadhan

LelakiS said...

salam ramadan.

ummiross said...

Selamat menjalani ibadah puasa ye, moga amal ibadah kita diterima dan terbaik disisNya, insyaAllah.Maaf jua jika ada salah silap.

eLL said...

selamat berpuasa kepada akak sekeluarga...

Namee Roslan said...

selamat berpuasa untuk akak sekeluarga !!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...