Followers Remaja Purba

Friday, November 26, 2010

berhati-hati bila dapat SMS macam ni!

Pagi tadi aku baca SCAM TERBARU dari blog azrulhisham.blogspot.com

Manakala yang ini pula aku terima baru tadi:



Daripada: +6285215763857
Dia suruh masukkan ke dalam no ni: 0178343217

Jadi kepada kawan-kawan semua, berhati-hatilah ye. Banyak cara orang nak tipu sekarang ni.



gambar selingan: aku kekenyangan makan laksa tengahari tadi.

Monday, November 22, 2010

weekend + cuti sekolah

Cuti Sekolah
Kakak Irah antara insan yang paling seronok sebab boleh dikatakan ada saja yang menunggu memanggil kat depan rumah ajak main. Dengan adik dia sekali terjebak tak lekat kat rumah.

Sejam pertama memanglah seronok sebab sunyiiiii je rumah tapi bila dah masuk jam berikutnya mulalah aku resah gelisah diorang leka main tak ingat nak makan. Hubby larang aku panggil dorang, yelah, jarang dapat keluar rumah, inilah jadinya, kemaruk.

Sudahnya, sampai ke malam, balik rumah untuk makan minum mandi keluar balik. Hubby ada, takpe, kalau hubby takde, sah & confirm anak-anakku tak dapat main kat luar pagar rumah.

Thursday, November 18, 2010

Aidiladha

Salam Aidiladha buat semua.

Raya Haji tahun ni aku di TDBi, Meru.
Tak balik kampung sebab tak cuti, disaat-saat akhir baru hubby bagitahu dia cuti sehari selepas raya.

Untuk tetamu, hidangan cuma nasi impit, rendang ayam dan kuah kacang (tukang masak: seperti biasa).

Sepanjang hari, acara makan di rumah jiran-jiran.

Tuesday, November 16, 2010

dah start cuti sekolah rupanya

Silap aku tak check properly bila kakak Irah cuti.

Aku pula penuh confidentnya takdelah mohon cuti untuk Aidiladha ni sebab di peringkat awal hubby kata tak cuti tapi saat-saat akhir hubby bagitahu dah mohon cuma status cuti masih pending. Kalau lulus, aku nganga jelah. Kalau cuti, best best, boleh balik kampung sambil menyelam minum air kat A'Famosa nun.

Takpelah, tak cuti pun takpelah sebab bulan depan nak cuti lagi (pujuk hatilah ni). Antaranya:

20 Disember 2010: Klinik Surgeri, PPUM
31 Disember 2010: Orientasi Darjah Satu, Kakak Irah

Untuk hari ni pulak, hubby masih di Penang, malam nanti baru sampai dan yang pasti aku belum buat persiapan untuk esok. Biasa hubby yang uruskan, nak suruh aku oh!Tidak, beli tu memanglah beli tapi confirm terkial-kial nanti.

Anyway, selamat menyambut Hari Raya Aidiladha buat semua.

Monday, November 15, 2010

Hawaii Five-0

14 NOVEMBER 2010 (Ahad)

Masa: 9.30 malam.
Channel: AXN (astro)




The Ventures - Hawaii 5-0 .mp3


Found at bee mp3 search engine

theme song: Hawaii Five-0

Nampaknya aku dah jatuh hati pada cerita ni. Menarik dan aku suka dekat mamat ni, sampaikan kat pc + hp ada gambar dia. Alah, time tengah cerita ni hangat, aku sukalah, nanti dah ada cerita lagi menarik, kita tukar pulak. Tapi CSI Miami tetap di hati.




Tayangan: Setiap hari Selasa
Masa: 10 malam
Channel: AXN (701)

Monday, November 8, 2010

konvo kakak irah

07 NOVEMBER 2010 (Ahad)

Masa: 2.30 petang


Tema tahun 2010.


Persembahan 6 tahun.



Majlis Penyampaian Sijil dan Hadiah ni berakhir pada jam 5 petang.

Monday, November 1, 2010

Jenderam Hilir, Dengkil

31 OKTOBER 2010 (Ahad)

Lokasi: kenduri kahwin


Inilah masalahnya kalau dah biasa pandu laju, ini pun sebab yang follow tu tak biasa on d road guna kereta.


Memang sedang cantik masa kitorang sampai-makan time.


Ammar


Abang... jaga pitching ye.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...