Followers Remaja Purba

Friday, January 29, 2010

my present


hadiah pertama di pagi hari dari k.yanz dan atiey, sayang korang.


Hadiah kedua dari KKMQA, terima kasih.



tak sangka aku dapat teddy bear, thank you sis Sue.



hadiah dari sue azim.



ni hadiah segera dari k.zie, aku dapat 01/02/10, dia yang request suruh masukkan dalam blog ni.



manakala hadiah dari orang tersayang, tercinta... terluv... tersuke... aku masih ternanti2... hubby cuma cakap kalau nak sangat hadiah, abang boleh bagi tapi kena tunggu hujung tahun baru dapat. Alasan tak nak bagi hadiahlah tu.

Catatanku

28 JANUARI 2010 (Khamis)

Awal pagi hubby send msg, siap miss call lagi, aku pulak boleh marah-marah kacau aku tidur, sorry ye bang tak sengaja dan tetiba pulak lupa hari ni ialah hari lahirku.

"dah bertambah usia, selamat hari jadi" gitulah msg yang hubby bagi, bukan sekali tapi sampai 3 kali, aku tak sedar langsung sampailah miss call tu.

Kemudian ramailah yang wish padaku, tapi yang ni paling aku suka, rasanya tak pernah miss bagi.

****************

Selamat ulang tahun kelahiran. Tak ada apa nak bagi cuma sebuah sajak...

SETAHUN SUDAH BERLALU

Semasa mimpi menggambarkan padaku
Aku tidak percaya akan bertemumu
Semasa semilir membisik di telingaku
Aku tidak percaya akan menyapa dirimu
Setiapkali pungguk merindu bulan
Aku tidak percaya akan melihat wajahmu
Setiapkali sauh dilabuh
Aku tidak percaya kau meninggalkanku.

Walau banyak kata yang diluah
Tetap sedikit apabila kau tinggal
Walau seruah namaku disebut
Tetap dekat apabila kau dihati.

Aku akan terus bermimpi
Jika wajahmu makin berbalam
Aku menangis disapa semilir
Dengan menggenggam budi nan bahari
Aku bertemankan pungguk
Jika diri ini terus ditinggalkan
Membongkar sauh di laut
Berangkatlah jua kenangan lalu.

Berlarilah tapi bukan kerana dikejar masa
Bersabarlah di dalam marcapada
Ambillah syurah dariku
Jika dapat diterima sebagai masa-masa Setahun yang sudah berlalu Bawalah yang manis bersama.

dikarang oleh: Norafizah Abidin (28/01/10)

****************

Anyway terima kasih pada yang ingat aku, thank you so much, luv u’ll.

Thursday, January 28, 2010

tODay is MY biRtHdaY

Memang rasa seronok tiap kali hadirnya tarikh ni 28 Januari setiap tahun.

tapi bermula tahun ni aku akan melangkah ke fasa baru yang aku rasa nampak sangat yang aku ni bukan muda belia, namun demikian aku tetap remaja purba.

Thanx to yang wish dan bagi hadiah kat aku, i luv u'll... muuaahhh.

Aku Sayang Korang.

waiting for a big surprise?? i dun think so... huhuhu...



Tuesday, January 19, 2010

nak cite ape ye

16 JANUARI 2010 (Sabtu)

Setelah sekian lama, rasanya boleh dibilang dengan jari berapa kali aku buat kerja ni. Dahlah tu spesis besar pula.

Ikutkan hati aku tak nak buat tapi takut nanti hubby bising pula.


Inilah dia - Ikan Jenahak


Antara peralatan yang aku gunakan.


Tadaaa... inihlah hasilnya. Bagi yang 'professional' macam aku ni kira oklah, takdelah sampai hancur ikan tu aku kerjakan, masih nampak lgali rupa bentuknya tapi langsung tiada pujian dari hubby.

Tuesday, January 5, 2010

Hari Pertama sekolah

04 JANUARI 2010

Pagi:
Excited. Moga semuanya berjalan dengan lancar, amin.


hari pertama sekolah dah merajuk tak nak kawan-kawan.


Sementara nak tunggu Kakak Irah habis untuk sesi pertama, sempatlah aku beli barang sikit.


Petang:
Hubby hantar kereta ke bengkel, aku dengan anak-anak tidur kepenatan.


Malam:
Lewat petang sampailah tengah malah aku mulakan projek balut buku sekolah kakak. Naik lenguh badan, itupun ada 4 buah buku dia tak berbalut lagi, tak perlu balut pun tak apa tapi kakak Irah nak jugak. Aku pujuk esok jelah aku balut, nanti kakak bagitahu cikgu buku yang belum balut kakak nak balut dulu, barulah dia diam.


kakak dengan buku-bukunya



*******************************************************


UPDATE:
05 JANUARI 2010 (Selasa)

Balik kerja:
Kat rumah pengasuh lagi, kakak dah tunjuk buku yang belum berbalut tu, lurusnya anak aku ni, aku ingatkan dia dah serahkan semua buku dia tapi tidak.

Kat rumah:
Sambung balut buku kakak, dah habis baru puas hati dia.

Ahad – Sekolah kakak & Pantai Remis

03 JANUARI 2010

Pagi:
Lokasi: Sekolah kakak: Urusan pendaftaran dan seterusnya bayar yuran, sekolah kakak dah tukar tempat, nanti merasalah belajar tempat baru suasana baru.


Kat sekolah kakak Irah


Settle urusan di sekolah Kakak, cadang nak terus balik rumah tapi bila dapat msg dari k.Yanz terus jadi teruja nak join.


Petang:
Lokasi: Pantai Remis.

Sebelum tu sempat singgah rumah ambil bekalan sepatutnya, lagipun lokasi mesti lalu juga rumah aku dulu.

K.Yanz memang dah sampai dan tunggu masa nak bakar kerang je. 5 kilo kerang k.Yanz beli untuk kitorang menjamu selera. Aku bawa perut je. Ammar pulak meragam nak mandi laut.Nak tunggu air pasang pun lambat lagi.

Sepetang kitorang kat sana, melayan kerenah anak-anak sambil makan. Tengah seronok berjalan ditepi pantai, hujan pulak, rasanya kalau tak hujan mahu sampai ke petang kitorang kat sana, akhirnya terpaksalah beransur awal.


Pemandangan panas berangin lagi berbahang walaupun lepak bawah pokok, terasa bahangnya, ketika masih panas belum hujan.


Muka baru bangun tidur.


sambil main sambil menunggu kerang yang sedang dibakar


menu utama


Tempat berkumpul


Adik yang nak mandi laut, penat pujuk pakai semula baju tu, hubby pulak nak tidur kena angin laut dan kekenyangan.




Malam:
Tidur awal - esok kakak dah start sekolah.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...