Followers Remaja Purba

Friday, September 21, 2012

Rentetan Birthday dak Kakak..


Malam semalam..

Kakak: Ibu.. esok harijadi kakak kan..?
Ibu: A'ah, nape..?
Kakak: Petang esok sekolah tak..?
Ibu: Sekolahlah, mana ada cuti.. (berkerut dahi memikirkan cuti apa pulak)
Kakak: Bukan ke esok harijadi kakak, takkan takde cuti..?
Ibu: Mana ada cuti, kakak sekolah macam biasalah..


Masa tu aku tengok airmata dia dah bergenang, tapi aku takdelah tanya pulak..
Kesian kat dak Kakak.. mesti dia fikir akan diberikan cuti sebab hari lahir dia..



psstt: dak Kakak asyik bertanya bila nak makan kek---> Sabarlah kakak.. hujung minggu depan insyaAllah kita celebrate dengan family atok babah ek..

psstt lagi: Nampaknya peristiwa hari lahir dak Adik berjangkit pada dak Kakak ---> aku lupa wish pagi semalam..

last psstt: Hujung minggu ni ada sukaneka sekolah dak Adik..



14 comments:

kakcik said...

Budak Sepet pun suka2 nak cuti di hari kelahirannya. Dia ingat dia tu Agong atau Sultan agaknya... ;-)

Anum said...

x sabar nak makan kek

makchaq said...

Budak2 sekarang memang ternanti2 birthday, makchaq dulu tak tau pun pasal birthday ni.. sampai sekarang pun selalu lupa birthday sendiri. Bila anak2 wish baru ingat.

Kakzakie said...

Anak-anak kalau bawah usia 13 tahun kita kena lebih peka kalau tak dia mudah terasa ai. Kesian dia. Kakak bayangkan airmata dia bergenang sebab ai tak bagitahu awal-awal.

Tapi oklah dia dah tahu sekarang mesti dia dah senang hati.

aCik Anie said...

sian dak kakak...sabar yer..s.eminggu jer lagi

Rai Ourkizuna said...

hehe..kesian dak kakak..takpe lah.. sabar sikit ok..

saya dok tengah mengenangkan hadiah bday aqil yang tak sampai2..huhu..

QueeN TerataI said...

sian dak kakak.. tp mmg x patut di amalkan.. nnt setiap kali birthday je dia nk cuti... :)

Namee Roslan said...

siannya dak kakak ! takpe, nanti time celebrate beli hadiah banyak2 ok.

:: Mrs.Eady :: said...

alaahiii..sian dak kakak..nak cuti ye..

Abil Fikri Ahmad said...

Happy birth day Kakak..nanti minta mama beli hadiah yg besar2 tau....happy birth dayyy...

kay_are said...

comel nye tanye ari besday tak cuti ke? bole je cuti kalau parent izinkan =P

IntaNBerliaN said...

hihii comel je perbualan kakak ni :-)

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Akak, sihat ke. anak2 pe kabar, hehehe. Lama tak singgah sini..sorry kak.. :)

La..sian..sampai nangis dak kakak ngenangkan takda cuti tuk celebrte hari jdi..hehehe.

Kat umah sya ni, sorg ni, Hanan..6tahun. Yg ni lgi la, tak payah tngu bufday, hari2 kalau leh nak cuti. Bab cuti, mmg ingat, memang semangat. Selamat anak org..kalau anak sndiri, habeh dah kena pelangkong,heh3

pha is said...

kesian dak kakak... hehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...