Followers Remaja Purba

Monday, September 3, 2012

Makchaq


Petang semalam, satu kejadian menarik telah berlaku..
SMS dan call dari makchaq---> sorang blogger yang aku baru kenal..

Kisahnya:

A: Sape ni? (bila aku dapat misscall dari no. yang memang tiada dalam simpanan aku)
M: Makchaq (sambil bertanya jalan ke rumah aku)
A: a'ah Makchaq.. ;) Makchaq kat mane ni?
M: Kat simpang yang ada perodua.. jauh lagi ke?


Memula aku ingatkan Makchaq nak confirmkan alamat rumah tapi bila dapat panggilan lepas tu, sah confirm makchaq tersilap tarikh rupanya.. Tapi dah alang-alang dah nak sampai masa tu, aku guide sampai rumah..

Akhirnya Makchaq sampai sambil tergelak malu.. kihkihkih.. Makchaq boleh tak perasan tarikh jemputan tu minggu depan tapi bagus jugak Makchaq datang semalam, dapatlah borak panjang.. psstt: Makchaq datang dengan anak bujang dan anak bongsu beliau..

Makchaq pulak datang ke rumah aku dengan harapan dapat jumpa kakcik seroja.. alih-alih tersilap tarikh pulak.. takpelah Makchaq.. hujung minggu ni kita jumpa lagi..



Makchaq bersama Nuha, sebelah tu Amer, tak kelihatan dalam gambar Nafisa..


psstt: Sorry makchaq, cerita kat sini.. mesti makchaq tersenyum tatap entry ni..

psstt lagi: Maaflah dengan hidangan yang tak seberapa.. moga Makchaq tak serik datang lagi ye..

last psstt: Suka tengok Nafisa yang malu-malu tu..



13 comments:

eLL said...

hihihihi, takpelah, dapat layanan spesel sebab tak ramai orang.

kakcik said...

Alamak... kakcik pulak yang naik segan bila makchaq nak jumpa kakcik! ;-)

NUR said...

Wah Seronok tu berjumpa2 ni

:: Mrs.Eady :: said...

sweet jek salah tarikh..hheheee...

makchaq said...

Malu...giler..
nasib baik tak datang segerabak...

Dah la kena gelak ngan Amir.. tapi dia suka sangat dapat kacau2 Nuha..

makchaq said...

Kakcik.. semangat sangat nak pi sebab tengok kakcik pun pi..

YATZAKIE said...

Hehehe....opps..tersilap pulak..

yoon da-hyun said...

heeee ~ skod u :)

kay_are said...

dah rezeki blogger tu awal r tu dapat jumpe awal daripada bese.. mesti best kan dapat jumpe blogger lain

faraherda. razalan said...

Nxt week ade bt open house ke?

Rai said...

psstt.. kak aiza..saya sekeluarga insya allah pergi tau..alamat akak aritu ada dalam email..nanti tak jumpa jalan (lagi) saya koling2.. hehehe..

Kesuma Angsana said...

he he boleh pulak silap tarikh ye !

QueeN TerataI said...

Queen pun nak dtg time org x ramai la.. boleh? hehehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...