Followers Remaja Purba

Friday, May 18, 2012

dak Nuha dan Chocolate..

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua rakan blogger..


Syukur hari ni dak Nuha tak meragam sangat dan dak Kakak tak lewat nak ke sekolah.. bla.. bla.. bla.. rutin harian berjalan seperti biasa..

Pagi yang tenang tanpa gangguan mengadap lappy sambil melihat aksi dak Nuha beraksi atas tilam..


Buat pertama kali malam tadi, lappy aku pun turut tidur atas katil.. Ni gara-gara dak Nuha meragam marathon takmo tidur malam sejak kelmarin.. Konon-konon bila dia meragam aku bolehler online sambil layan kerenah dia.. TAPI.. syukur Alhamdulillah dia baik sangat malam tadi, maka lappy aku pun 'menarik nafas lega' tak kena picit tekan dengan jemari aku..


Tadi dak Adik merengek nak makan daging burger sebelum ke Tadika.. kubuatkan.. bukak peti sejuk.. wah.. ni yang aku tak tahan ni..




coklat diimport khas dari Langkawi.. wah.. aku suka.. tapiiiiii.. camne pulak nak sorokkan dari dak Kakak dengan dak Adik agaknya ni..




ohh.. sebab tu lah kau rajin update pepagi ye mak budak a.k.a remaja purba.. hahaha..





psstt: hari ni takmo main psstt.. psstt lah.. hikhikhik...

35 comments:

Kamsiah said...

coklat...siapakah yg mampu menahan godaannya hehe

kakcik said...

Tengok coklat tu, baru teringat dua hari lepas suami ada bawa balik dua bungkus coklat dari Langkawi (kawan dia bagi) - tapiiiii... mana perginya coklat tu ya? Bangcik makan sorang2 kot!

Kakzakie said...

psst... sekali aje ye:)

Semakin membesar, Nuha akan tidur lebih nyenyak sebab dah mula biasa.

Gen2Merah said...

Ya saya pun kalau nak selesa dan snang adalah update blog sblah pagi. Ehehe. Masa tu tenang tanpa gangguan

Afasz said...

nk forero rocher satu :D

miloais milo said...

iols baca tajuk - ingat nuha si baby comel tu dah makan cokelat...
buat saspen tajuk entry uols tawww!~ hik hik hik

MamaEma said...

tergoda tgk coklat tu..tp nasib baik kat rumah pun ada.ngeh3x

Munnafendy said...

pssssttttt bersih clean n clear peti ais akak eh..peti kat umah sewa sy ni masyaAllah~ hahahaha

Daddy Ziyyad said...

mesti beli kat ismail group kat langkawi tu..:P

aizamia3 said...

Kamsiah:
inipun sedang pujuk hati.. sabar.. sabar..


kakcik:
dah asingkan sesiap untuk anak2 agar dorang tak habiskan semua dalam sekelip mata.. hehehe..


Kakzakie:
psstt: sekali aje sebab tergoda dek coklat kat dalam peti sejuk.. hehehe..

aizamia3 said...

Gen2Merah:
waktu pagi paling ideal kan.. begitu jugak lewat malam, kalau larat.. ;)


Afasz:
mai datang umah.. ;)


miloais milo:
hikhikhik.. macam dak Nuha dah boleh makan je kan.. ;)

aizamia3 said...

MamaEma:
setakat ni masih under control lagi, masih elok tersimpan.. hehehe..


Munnafendy:
ye.. sebab tak banyak barang kat dalam tu.. stok mingguan dah habis dikerjakan.. kena tunggu esok lusa stok baru bagi penuhkan balik peti sejuk tu.. hahaha..

aizamia3 said...

Daddy Ziyyad:
biasa kat situ tapi tak tahulah kali ni sebab en. suami kirim dengan member dia.. ;)

munna said...

coklat dari Langkawi mmg best....

hidayah said...

salam..
hai..

kita ikut comment awak kat link ben
sekarang follow awak..

:)

psstt..
entry coklat awak buat kita telan air
liur lah..mana nak carik sekarang..
kena tunggu balik keje la..

aizamia3 said...

munna:
itulah.. bukan selalu dapat pun.. ;)


hidayah:
wsalam.. hai..

ferero tu kat senang je nak carik tapi whitakers tu setakat ni ai tak jumpa lagi kat kedai, tu yang order terus dari Langkawi.. hehehe..

QueeN TerataI said...

teringin sgt Queen nak g menjenguk dak Nuha ni... hehehe sure comelkan..

coklat oh coklat mmg x tertahan dugaannya..

hidayah said...

sbnrnya bila dah cuci2 mata tgk coklat nih dapat apa jenis pun tak kisah dah..
hahaha..

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
insyaAllah nanti kita akan berjumpa jugak.. ;)


hidayah:
memang pun tapi sebab datang khas dari Langkawi, syoknye lebih sikitlah.. hahaha..

Masz Sidek said...

byknye coklat... kalau adik dan kakak tengok kejap jer habis... hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

uishh..sy pon kalo nmpk cokelat tu mmg teruja sgt!

aimaniman said...

samalah anak2 akak pun nak tdo coklat, bangun tdo pun coklat, gigi pun tinggal tunggul coklat!!.... anak2 akak semua x reti tdo time baby lagi2 time pantang, tapi bila dah besar makin ok dah..

pha is said...

boleh pulak main sorok2 coklat.. hahaha

MiszCoMoT said...

nak cokeletttt... ! haha

ogyep yummy mellow said...

Salam kenal.. Suka coklat.. Tapi, Tengah sore throat.. Mkn apa pun tak rasa apa pun..

ogyep yummy mellow said...

Salam kenal.. Suka coklat.. Tapi, Tengah sore throat.. Mkn apa pun tak rasa apa pun..

Ini Kisah Tia said...

haha .. pantang ni nampak coklat ..

anisalya said...

ooo... kena makan sorok2 la ni.

IntaNBerliaN said...

byknya coklat... ank2 mmg sk ni kan..

APAN said...

kejam betul remaja purba nih...bahan sorang coklat2 tu. hehe...

aizamia3 said...

APAN:
bukan apa.. kalau dibiarkan, sekelip mata boleh habis dikerjakan oleh dorang.. kejam sikit je..

Cik Ina Do Do Cheng said...

sedapnya coklat bak sikit. kalau depan mata memanglah habis ye dak, kena sorokkan bertahan lama sikit cokelat tu .kat rumah cik ina pun cam tu gak.

Tinta Lana said...

Salam..

Kedekot betol mak ni,hahaha, balun coklat sedap2 sorang diri..hehe

kay_are said...

paling tertarik kat ferero roche tu.. lame sangat dah tak makan.. mahal sangat rege nye T__T

lady scooter said...

ha3...entry lama tapi nak gak tinggalkan komen..kita pon baru dpat ceklat cenggitu kelmarin.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...