Followers Remaja Purba

Saturday, May 12, 2012

Ada apa pada Blog..?

Ada sesetengah berpendapat blog sebagai diari harian.. Ada pulak blog dijadikan sebagai sumber pendapatan malah tak kurang juga pelbagai info yang boleh diperolehi dari sesebuah blog.

Bila kita terlampau meluahkan perasaan kat dalam blog, ada pulak yang tak suka.. Mungkin dengan cara macam tu buat hati seseorang tu lega tapi dalam masa yang sama dia mungkin tak sedar yang ramai mengutuk disebalik pengakuan berani matinya itu.

Dalam keadaan yang lain pulak, kita boleh dapat ramai kawan melalui blog, malah ada di antaranya menjadi sahabat baik pada kita. Semakin lama menjadikan blog sebagai medium perantaraan sesama blogger lain semakin banyak input dan output yang kita boleh perolehi kan..?

Dulu aku wujudkan blog mak budak a.k.a remaja purba ni hanyalah berkisar tentang dak Adik tapi bila pertama kali aku join segmen en. Ben, aku dapat mengenali dunia blog dengan lebih luas.. Kalau sebelum ni ibarat macam katak bawah tempurung tapi sekarang dah ramai yang aku kenal walau hanya melalui blog..


TERIMA KASIH.. kepada teman-teman semua yang sudi melayan remaja purba ni.. Moga jalinan perkenalan melalui blog ini berkekalan hendakNYA..



psstt: Waktu tidur aku dah terbalik 360 darjah sekarang..


psstt lagi: Kenapa nak kena ada banyak psstt..


last psstt: Ada lagi..

11 comments:

putribongsu said...

setuju! merapatkah ukhwah sesama manusia :)

aizamia3 said...

putribongsu:
;)

Kalamhati said...

itulah keistimewaan blogging..meramaikan kawan wlupun kawan maya..indahnya ukhwah!=)

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina buat blog sekadar suka-suka je , tak sangka plak dalam suka-suka dapat hasil : )
Ai biasalah tu ada baby tidur kita tak menentu bertabah ye.

aizamia3 said...

Kalamhati:
merapatkan lagi silaturrahim.. ;)



Cik Ina Do Do Cheng:
dari takde kawan sekarang dah bertambah kawan dalam dunia blog.. ;)
itulah cik ina.. ada masa ok ada masa betul2 cabaran berjaga malam.. ;)

aimaniman said...

dapat bertukar2 idea secara maya,.. akak suka menulis tanpa mengenal sipenulis, jadi bebas menulis tanpa rasa segan atau malu..

aizamia3 said...

aimaniman:
yup.. kekadang idea tu membantu kita.. ;)

kay_are said...

tulis blog sebab nak taip ape yang disukai je.. tu kadang2 merepek ntah ke mane.. tapi ade yang bace.. time kasih =)

MamaEma said...

seronok dapat tambah kawan di alam maya..

Tinta Lana said...

Salam..

Ada seorang blogger pernah beritahu lana..

"setiap org ada niat dan tujuan berbeza dalam dunia blog"

Lana paham sendiri maksudnya kak, kita kena banyak bertolak ansur, hormat cara setiap org..(tpi bia bertempat juga), supaya kita senang survive, dan insyaALLAH org juga membalas perkara yg sama.. :)

Entry akak ni betul2 mengingatkan saya pada kata2 blogger tu, hehehe.

#terima kasih gak..sudi singgah n drop komen di blog lana.. :) semoga remaja purba kekal remaja..hak? tetiba je, hahahaha.

IntaNBerliaN said...

sk berblog sbb dpt ramai kwn :-)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...