Followers Remaja Purba

Saturday, May 26, 2012

Apa perancangan sepanjang cuti sekolah ni..?

Bagi mereka yang bekerja, rasanya takde perubahan sangat kot.. cuma jalanraya kurang sesak dari biasalah.. KECUALI.. Federal Highway.. hujung mingggu pun sesak..

Bagi yang tak kerja.. macam aku (maklumler cuti panjanggggg..), dah mula buat budget dan ke mana hala tuju.. (padahal masih di bawah perintah berkurung lagi).. Nampaknya buat masa ni 24 jam lah anak-anak kat rumah.. Kalau keluar pun.. riadah waktu petang..


TAPI.. aku dah bagi hint pada hubby nak ikut pergi Pahang awal bulan depan (status: masa tu 4 hari sebelum habis pantang).. Hubby ok je tapi nenek sedara pesan..

'ikut je.. lagipun dah nak habis pantang.. cuma jaga sikit ibu jari kaki tu, takut terlanggar apa-apa.. nanti bentan..'


CUMA.. yang pasti.. habis je pantang nanti aku nak K.E.L.U.A.R.. <--- window shopping.. Kat area umah aku ni ada shopping mall baru bukak.. Jeles aku.. jiran kat sini dah pergi.. aku dengar jelah cerita dari dorang..




psstt: Countdown.. lagi 11 hari..


psstt lagi: Tiap 2 jam pasti 'Jam Loceng'ku akan 'menangis'..


last psstt: Nampaknya aku kena beri laluan pada anak-anak untuk tengok channel kesukaan dorang..

15 comments:

Kakzakie said...

Meriahlah cuti sekolah ini semua ada ditambah mama dia kena perintah berkurung. Eh... tinggal 11 hari je lagi sabaaarrrr.....

Dua jam sekali ok juga. Minum susu mesti tidur balik...

ct rahani said...

sy pun x de plan cuti sklh ni kak.. rutin cam biasa jelah.. :)

aizamia3 said...

Kakzakie:
perintah berkurung anak-anak sampai pukul 6pm, pastu keluar riadah kejap.. malam sambung balik..

sekarang dak Nuha dah jadi good girl.. tapi dekat nak pagi, lepas menyusu confirm muntah.. takdan sendawa kan pun..

aizamia3 said...

ct rahani:
ada 2 minggu.. ;)
tak dapat jalan jauh.. kita jalan dekat2..

Ini Kisah Tia said...

takleh langgo ibu jari kaki eh? pernah dengar jugak .. tapi tak berapa nak tau lah ..

pha is said...

saya pulak, exam dah nk dekat... tapi dah mula dok angan2 nk pi mana lepas exam.. hehehe

MulutPayau said...

tak lama lagi perintah berkurung tu habis...hehehe..lepas ni boleh soping sakan...

Tinta Lana said...

Salam..bentan tu camna kak aiza?

Fuhh..betul2 menghitung hari, hehehe. urmm, tiap dua jam loceng menjerit? perghhh...memang tak leh tido lena la ya..

sahromnasrudin said...

shopping mall kat setia alam tue ke yg akak maksudkan??

p/s: saya tak ulang alik klang kak..jauh sgt la opis area jln raja laut..sy duk uma adik sementara area padang tembak huhuhhh

eLL said...

uwaaaaaaaaaaaaa.... nak balik kampung tapi tak dapat cuti....

aizamia3 said...

Ini Kisah Tia:
pesanan dari orang tua-tua.. sebab tu kena pakai stoking sentiasa.. ;)


pha is:
hehehe.. biasalah, exam tak mula lagi tapi dah fikir apa nak buat selepas tu..


MulutPayau:
yes.. tak sabar sangat2.. ;)


TintaLana:
walaupun tak lena tidur tapi lepas dah menyusu dia lena balik, kira takdelah meragam malam..

aizamia3 said...

sahromnasrudin:
a'ah.. ;)


eLL:
sabarlah.. sebab akak pun sama tak dapat balik.. uwaaaaa...

kay_are said...

memang jeles r ngan adik bile tibe time cuti sekolah ni.. tengok dorang suma rilek je.. ish ish yang dah keje memang tak dapat nak g mane2

Hidayah Bach said...

gi holiday..??

wahhh..bestnye..

i pulak yang terover excited..

kihkih..

jgn lupa gmbr bebanyak buat cuci2 mata utk org yang tak holiday nih..

:)

aizamia3 said...

Hidayaha Bach:
takdelah holiday bagai tapi lepas pantang nak bawak anak berjalan-jalan, kesian kat dorang.. cuti sekolah tapi dok rumah je..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...