Followers Remaja Purba

Thursday, September 11, 2025

SELAGI IKATAN ITU SAH


11 September 2025 - Khamis (18 Rabiulawal 1447H)

Alhamdulillah..
Walau laut ada pasang surutnya, aku masih lagi milik sah en. Hubby. 
Aku sebenarnya kurang gemar berkongsi aktiviti bersama di laman Facebook (FB) kerana ramai rakan sekerja turut ada di situ. Jadi, sebagai langkah selamat, aku memilih untuk unfriend dan block mereka —  seperti kisah sensitif yang pernah ceritakan di [SINI] dulu. Aku lebih tenang untuk bercerita di blog ini, bersama circle yang aku selesa sekarang.

Namun, sejak aku tidak lagi aktif berkongsi di FB, muncul pula persoalan lain. Semuanya bermula apabila aku kembali bekerja di [SINI], seorang boss sempat bertanya soalan yang agak sensitif:

'Awak masih lagi bersama dengan en. Suami atau sudah..?'

Terkedu aku mendengarnya. Rupanya persoalan itu timbul kerana ada beberapa rakan sekerja lain yang tidak lagi bersama dengan pasangan masing-masing. Memandangkan sudah bertahun kami tidak berjumpa, itu menjadi soalan pertama yang terlintas di fikirannya.


'Alhamdulilah.. saya masih lagi dengan en. Suami dan dia tetap setia bersama saya'.
- Kita dah halal.. awak bila lagi..? -

Aku…?
Selagi ikatan itu sah dan tidak diputuskan, aku tetap isteri kepada en. Hubby. Doakan yang baik-baik, itu sudah memadai. Kebahagiaan bukan untuk ditayang atau diukur oleh sesiapa kerana hidup ini bukan di tangan manusia — hanya Allah yang menentukan segalanya.

@RemajaPurba: ..

No comments:

Post a Comment

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...