Followers Remaja Purba

Monday, July 2, 2018

Ni kisah sehari sebelum tibanya Syawal 2018


Ketika lebih memikirkan untuk persiapan raya, hampir terlupa nak menyediakan juadah berbuka puasa tapi sebenarnya lebih kepada rasa malas nak masak. Namun, demi anak-anak tetap juga kena sediakan walau hakikatnya bukanlah aku yang master chefnya tapi itu lebih baik dari takde langsung kan.

Menu mudah:
Ikan keli panggang
Lemang
Rendang Ayam

Sebenarnya takdelah mudah mana pun sebab tempat pemanggang ikan nak kena beli yang baru. Cari punya cari, baru teringat.. yang lama tertinggal dekat rumah MIL masa buat projek makan-makan sebelum ni.. jadi inilah dia..


 new one..


 Demi permintaan anak-anak..


 Ikan keli panggang..



Sementara itu..
Keranamu buluh...


 Luka akhirnya jariku..


 Namun.. ku masih mampu tersenyum..


Seperti secantik sinaran mentari ini..


Kisah disebalik masak lemang stail baru dan rendang ayam serta perjalanan balik berhari raya akan ku share nanti. Tak habis edit gambar lagi. Buat yang berkelapangan.. jemputlah ke rumah terbuka pada 07 Julai 2018..


StatusHati: Demi anak-anak aku kena kuat..



6 comments:

Normi Nieza said...

mesti sdap lmang tu..:)

AziRahmanDotCom said...

betul tu...bila sebelum raya tu memang sibuk dengan persiapan sampaikan berbuka hari last belasah je mana yang sempat.
Selamat hari raya yer...

Amanda Suria said...

Penat petang raya masih terasa...

Warisan Petani said...

Takpe. Raya setahun sekali.

Mohamad Khairil said...

sedapnya ikan keli tu...

Aerill Hassan

Fendi Rocka said...

anak-anak sumber kekuatan, tapi jangan lupa kekuatan sendiri dari dalam pun kena keras.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...