Followers Remaja Purba

Tuesday, December 17, 2013

Beringat sebelum kena.. berhati-hati sebelum berlaku..



  • Makin uzur pulak aku tengok pagar rumah ni..
  • Berpanas, berhujan, berembun pagar ni.. namun masih berjasa kepada kami..
  • Walaupun kejiranan aku masih selamat dari segi risiko kecurian tapi sikap berhati-hati tu perlu ada..
  • Ini kerana.. baru-baru ni ada orang datang minta derma sampai kat depan pintu rumah aku..
  • Tak pernah lagi orang yang tak dikenali buka pagar rumah dan masuk tanpa izin.



Dan penyudahnya.. terpaksa aku lakukan begini..




psstt: Esok aku cuti.. ada beberapa urusan yang perlu diselesaikan dengan bantuan hubby..




19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

kena berhati hati ok

:: Mrs.Eady :: said...

yup..kene hati-hati sentiasa.

Cik Puan Rara said...

mmg pun.peminta derma skrg mmg rare.nk mintak derma sampai depan rumah.tgk2 dh masuk dlm pagar.bahaya kan.

Hidayah said...

Ai carik rantai la ai.. bahaya sbb setakat selak mcm tu boleh bukak kn..

Rai Ourkizuna said...

kejiranan akak tu boleh consider selamat..tapi bahaya sungguh kalau ada yg berani berani mintak derma sampai depan pintu rumah..

NM03 said...

ko tau, ada orang promote barang sampai masuk umh mak aku sampai ke dapo. kena maki ngan bapak aku... mau tak... tetiber muncul. tekejut la mak pak aku weh...

Kniedaz said...

betul tu...kena beringat juga..lebih2 lagi kalau ada anak kecil.

Falsya said...

Skang nie nak biarkan pagar terbukak sekejap oun bahaya..mcm2 kes..

ZazaMyMoon said...

apa2 pun kita kena sentiasa berhati2 kannn.. :))

norhidana miswan said...

yelah kak.... kene beringat camne blh lps msk sampai pintu umah... ish bahaya nyer

asyifa mustaffa said...

Kat umh ni..gate mmg mangga 24jam...! Kuar masuk mmg kena mangga...risau juga kadang tu...orng cmni la yg suka2 hati masuk...kdang jiran pun x masuk trus....

Cik Asma BLuppy said...

hati2 ye kak. bahaya dah zaman sekrang ni. :(

JunAina said...

Kena lebih hati2 zaman sekarang macam2 boleh jadi...

amirah said...

bagusla cepat2 ambik langkah camtu...bahaya skrng ni mcm2 cerita kuar dlm paper

msredcheesecake said...

ada jugak org minta derma ke jual brg ke dgn selamba masuk sampai depan pintu rumah... terkejut makcik...

Cho Zila said...

memang kena berhati2.. sebabnyer zaman sekarangni orangnyer nekad2 belaka...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Baya tu Aiza... sekarang ni kita perlu berhati-hati sangat... akak pun camtu.. sampai rumah terus kunci pagar.. takut kejadian macam tu lah ..

ummuaidan said...

mmg perlu berhati2..kalau tak berkunci selamba jer kengkdagang depa masuk bukak gate..

Pha Is said...

tutup seal terus ke..?

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...