Followers Remaja Purba

Saturday, December 7, 2013

Bekalan air takde.. biar betul..?



Malam tadi:

  • Semalam aku sampai rumah lewat sebab ambil dak Kakak, dak Adik dengan dak Nuha kat rumah atok..
  • Sampai rumah ajak hubby keluar makan McD.. gara-gara dak Adik merengek-rengek menangis sepanjang perjalanan balik malam tadi..
  • Lepas selesai, balik rumah.. nak masak air..
  • 'Eh! Air takde..'?
  • eemm.. takpelah.. esok ajelah check paip air utama kat depan rumah tu.. ---> sebab pernah terjadi ada yang tutup paip utama tu..



Pagi tadi:


 eemm.. patutlah dalam rumah takde air..

 rupa-rupanya.. patah..

 paip utama pulak ditutup..
kalau tak tutup.. banjirlah depan rumah..



Paip air depan rumah aku patah..
Anak-anak buat..??
Dorang pun baru balik malam tadi lepas seminggu kat rumah atok..




psstt: Itu je aku nak share.. mood nak memasak ke laut gara-gara takde air dalam rumah..

last psstt: Setakat ni belum ada yang mengaku patahkan kepala paip tu..
 




14 comments:

Amanda Suria said...

Laaa....sapa plak punya kerja.....sabar je la..

Kakzakie said...

Ada tangan yg buat tapi confirm bukan dak kakak, dak adik dan Nuha..

ArELeEz said...

vandalism kot! isk3..

ummuaidan said...

alaa susahnya bila takder air..
agaknya tak sengaja kot tuh psl takut nak ngaku tuh ..:)

Dzureen Darwis said...

Macam mana boleh jadi macam tu?

Khai♥Rin : anies said...

Beberapa bln yg lalu jiran sr langgar paip utama umah sy tp dia wat2 xtau je dia igt kami xtau.,.gerammmm

Pha Is said...

pernha juga dngar cerita kes org tutup air malam2 ni.. bahaya..

Puan Kutu said...

ada la tu yg patahkan masatuannya takde kt rumah..kompem bkn kerja budak bertiga tu

Tinta Lana said...

Salam.

Siapa pulak yang mematahnya tu..

msredcheesecake said...

Saya pun xpatahkan paip tu...hhahaha

the malay male said...

kena pasang cctv ni

❤Kamsiah❤ said...

.budak2 nakal kut...buka2 paip,takde air..terus dipatahkan paip tu..

amirah said...

sape lah agaknya yg buat tuu

norhidana miswan said...

aik... ganasnyer sampai pth gitu kak oi....

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...