Followers Remaja Purba

Wednesday, June 13, 2012

Stokin turun-temurun..


Stokin ni ada sentimental value bagi aku..
Dari mengandungkan dak Kakak, turun ke adik dan sampai ke dak Nuha..
Aku hanya guna stokin ni waktu dalam pantang je..
Dan sekarang pun masih pakai tapi time nak tidurlah.. Mungkin sebab dah terbiasa pakai 24 jam 7 hari seminggu..


Stokin ni aku mintak anak jiran sebelah rumah MIL belikan sebab dia sekolah kat situ dulu..


Semalam aku tak banyak masa nak BW gara-gara dak Nuha meragam sampaikan larik rutin harian aku..



psstt: Cepatnyaaaa masa berlalu.. masa dalam pantang hari tu rasa lambatnyeee masa berlalu..

psst lagi: Sekarang tengah ajar dak Nuha tidur bertemankan kipas dan bukannya aircond seperti kebiasaannya.. kalau tak nanti susahlah pengasuhnya..

last psstt: Asal aku nak update je dak Adik kacau.. asal nak update je dia ajak layan movie.. bila masa aku nak BW..

24 comments:

kakcik said...

Terkenang2 pulak zaman kakcik berpantang dulu... :)

makchaq said...

makchaq masa baby kecik suka kacau baby sebab suka tengok dia nangis pastu pujuk..

psst: makchaq ada kawan nama Asunta

IntaNBerliaN said...

wah lama dah stokin tu yer... getah dia pun elok lg :-)

Cik Asma BLuppy said...

stokin tu leh wat harta turun temurun tu....;)

eLL said...

akak orang Melaka ye?

Ehem, basuh ke tak stokin tu. hehe.

zulfikar hazri said...

tdo pakai stokin ni boleh ketagih!

Kakzakie said...

Bila dah naik kerja kena simpan elok-elok sebab dua-tiga tahun lagi mana tahu nak kena guna balik..

Afasz said...

huhuhu....sy belum kawin.. :D

Mrs Lurve said...

lamanya tahan stokin tue, masa pantang dulu hubby suh pakai stokin bola..makk aii smpai ke betis, rimas sungguh

Rai said...

masa pantang liat betul nak pakai stokin..asyik kena marah je..hehe

miloais milo said...

iols masa dalam pantang dulu - pakai stokin bola my hb...
panjang giler stokinnya... tapi iols suker - sebab tebal!
hahahahah

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hahaha dlm pantang jer blh pakai stoking tebai gini...if hari biasa jgn hrp la hangat khen...ngeee
x per uols masa pantang adalah masa utk kuruih ngeee

cinnamon.com said...

kakak masa dlm pantang,rimas sungguh bila pakai stokin..

mmg tak berpantang sgt pun.barut2 pun tak berapa nak pakai.

Zie said...

Zie saja beli lagi tambah satu stokin bawa pi spital mak tgk dia marah apa ni stokin nipis,, huk huk tiba2 hubby beli lain lagi 2 pasang,, yg lama sebenarnya ada lagi kat umah tu,,,

LiYa HaNiF :: said...

zaman bujang dulu rajin sblm tido pakai stokin ..skrng ni malas dh..asal pakai je Qalesya buka.. alih2 tak yah pakai.. hehe

Salam kenaii yer... :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kalau berpantang memang kena pakai stokin yg cute cm ni ek... hehehe

JunAina said...

Anak2 yang sentaisa ceriakan keadaan. Jun pakai stokin bila demam je...:)

Kancil 8349 said...

penuh sejarah tu

pena rozie said...

lame tu usia stokin tu ek...

QueeN TerataI said...

kalau Queen xtau la dah ke mana.. stokin Queen masa dlm pantang dulu hubby pakai plak buat g keja.. hehehehe

p/s: gambar kat blog QUeen aritu semuanya hilang sbb delete gambar dlm HP abis semua dlm blog pun hilang sbb blog and hp sync skali

Iffah Afeefah said...

rehat je kak

jgn nk bw sngtla

letih nnti hehe

Daddy Ziyyad said...

wowe!! stokin pun ada yg ada sentimental value ya :)

@cu SaYaNg said...

salam kenal kak :)

kay_are said...

boleh bayang cane bau nye stokin tu.. =P

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...