Followers Remaja Purba

Tuesday, June 5, 2012

Bila remote aircond bertukar menjadi handphone..


Ni kes mamai di pagi hari..

Biasalah sejak dah ada dak Nuha, rasanya jam loceng tak perlu ada pun takpe sebab cukup dengan suara dia yang soprano tu kejutkan aku.. Takde lain.. nak susu lah..

Tiap kali tersedar, nak pulak dalam keadaan mamai susukan dak Nuha, aku memang suka layan game kat handphone nak bagi elak jangan tertidur.. Tapi yang buat aku tersengih sensorang dalam cahaya kelam dinihari tu.. Apasal handphone aku lain macam.. sekali tengok.. chit..


Remote aircond yang disangka handphone..


Aduh.. punyalah teruk kemamaian aku..
Mana taknya.. ada masa dak Nuha nak main kuak lentang, ada masa nak jadi badang (muntah sesaje..).. itu yang remote pun boleh bertukar.. eh! Aku ingat ultraman je boleh bertukar.. hahaha..





psstt: Sama gak kalau alarm kat handphone bunyik.. bukan aku off alarm tapi aku off aircond..


psstt lagi: Ramai kata dak Nuha besar.. ikut bapak.. eeemmm.. kira aku kurus skitler.. hahaha..


last psstt: Jadual kena tukar sikit.. nak rehat lebih sebab mengantuk ya amat..


32 comments:

Anum said...

hehehe
ada gak ek

Pok Amai-Amai said...

Smlm sy pun lemah, letih, smpi tak ley nak bukak mata! Arghh!

Kakzakie said...

Ini mesti kes remote bawa sama tidur atas katil...

Rai said...

haha..ingatkan dak nuha ke dak adik buat remote jadi henpon.. mak dia rupanya..

eLL said...

amboi, nak jugak ada henfon ye. haha.

pena rozie said...

bagus jam loceng tu ek...

kay_are said...

ok r kecik2 soprano besar leh masuk koir.. memang mamai sangat tu sebab lain button aircond ngan nset rase nye.. -__-

nur anis said...

hihi..mamai betul tu..

khaifaiz said...

huhu... mamai yg berbahaya tu

miloais milo said...

bab bertukar2 ni memang sokmo terjadi kat iols juga...

hik hik hik

Munnafendy said...

terpicit remote takpe, kalau tercakap pegang remote tu mmg serius pnya mamai kak,..ahaha


*eh, utk 17hb nnti tema bukan gold tau.gold tu utk nikah...nnti sy buat entry ye, color teal blue + dark magenta

QueeN TerataI said...

biasalah tu.. bila mamai mcm2 boleh jadi.. hehehehe sebaiknya mmg kena byk tido dan berehat kak..

Daddy Ziyyad said...

ahahaha..jgn pulak lepas ni halakan hp utk turunkan degree ekon!

aizamia3 said...

Anum:
hehehe..


Pok Amai-Amai:
mesti kerja banyak kan..?


Kakzakie:
a'ah.. kes malas nak bangun off aircond.. ;)


Rai:
dak Nuha reti hisap jari je.. hehehe..

aizamia3 said...

eLL:
hp dan remote aircond mesti ada kat atas katil.. ;)


pena rozie:
setakat ni jam loceng ni tak menghampakan.. hikhikhik..


kay_are:
memang tak perasan sungguh masa tu.. hahaha..

aizamia3 said...

nur anis:
tak cukup tidur punya pasal.. :(


khaifaiz:
tapi nasib baik cuma atas katil tak turun dari katil.. ;)


miloais milo:
hikhikhik.. ;)


Munnafendy:
hahaha.. tu lagi haru kalau jadi..

psstt: oops.. ngeh2.. akak terlupa baju tu utk majlis nikah.. ;)

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
dapat tidur sejam dua pun dah bersyukur kalau time dak Nuha tengah meragam.. ;)


Daddy Ziyyad:
hahaha.. kalau jadi cenggitu, memang dah kronik ler jawabnya..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hahahaha biler mamai mmg jd kes mcm2 ngeee....ai plak pernah mamai kuaq nak jln taw...asal x sedar pun...uwaaa takuttt

ariana said...

Akak pun kena mcm ni..hehe..remote plk dah banyak skrg, mcm2 remote ada..hehe Tgh mamai, tgn main capai je lah..

Cik Ummi said...

hahahaha..

mesti masing2 berpeluh macam mandi bile aircond dah kena off...hoho

zulfikar hazri said...

mula2 lawak, tapi lama2 terharu, rupanya banyak betul pengorbanan ibu kat anak dia kan?

tdo tak cukup. henpon pun dah tak jumpa cari...

pha is said...

kasihnya ibu, sampai remote airkon dengan hp pon tertukar.. hehhe

Kamsiah said...

jangan bg baby minum benda lain dah la ya...man atau dok mamai tu...bg kopi o ke...

Gen2Merah said...

wakakakaka.. kelako la plak.. ehehe

IntaNBerliaN said...

hihii penangan nuha.. smpai tetukar jd hp yer

Farah Shamsudin said...

la.. macam tu pun jd ekk? hehehe..

delarocha said...

hyperaktif nampaknya si nuha tu

Noraim said...

adoii kak. sampai mcm tu sekali mamai tu. hehe.

Tinta Lana said...

Canggih 'handphone' akak,hehehe.

Mesti tekan2 dalam gelap tu, takda effect apa,kejp sejuk, kejap panas jep kan, hak3. game nye tak kuar2 kt skrin,hehe

#samala kak,nak rehat lebih..letih sudah panjt gng..nak duduk pun terketor cam nenek kbyan,hahaha

Ainn Hazwany said...

hahaha. nasib baik remote air cond je. Kalau benda lain tak tahulahh :)

Eera Shera said...

kalo sy mamai, org kol sy igt alarm clock..sy mati kan pas tu tdo balik hehe

Hidayah Bach said...

ermm kak..
tak sangka akak nih boleh jadik kelakar..

ekekekeke...
:)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...