Followers Remaja Purba

Friday, June 29, 2012

Kisah petang semalam..



Situasi: Dak Nuha baru lepas mandi dan aku sedang menyiapkan dak gegurl tu..


Dak Adik: Baby.. jangan pandang ataslah.. (sambil cuba tutup mata dak Nuha)

Kemudian dia bertanya pada aku..
Dak Adik: Ibu.. kenapa baby tak boleh pandang atas..?
Aku: Nanti mata dia juling..
Dak Adik: Mata adik tak juling pun.. haa.. tengok ni.. tak juling pun.. (sambil buat aksi dongak ke atas)
Aku: Memanglah tak juling sebab adik kan dah besar.. baby kecik lagi.. (masa ni aku dah tergelak tengok aksi dia..)

Kalau aksi tu boleh dirakam, aku share kat sini..



psstt: Hari ni tak boleh gedik manja.. Chef hubby ke utara..

psstt lagi: Dak Nuha dah pandai hisap jari ---> tu tandanya dia nak susu.. kalau dah lapar ya amat baru pitching high note dia kedengaran..

last psstt: Hujung minggu ni nak menjemput jiran-jiran di TDBi untuk kenduri minggu depan (walaupun hampir separuh dari TDBi ni dah tau..)




20 comments:

eLL said...

bestnya melayan anak-anak.

nak jugakkkk

kakcik said...

Teringin nak hadir ke majlis Nuha. Tapi 8hb tu kakcik baru balik dari AS dan ada pula jemputan dari bekas pengasuh anak2.

Cik Asma BLuppy said...

sy baru tahu baby xleh pndang atas sebab juling... hahahaha

:: Mrs.Eady :: said...

bijak berckp! :)

Kakzakie said...

Kakak ingatkan keluarga kakak aje pantang baby tengok atas... Samalah ye..

pok amai-amai said...

Sy dpt bygkan Dak Adik tu mcm ne gayanya. Baca je entri ni, terus tergelak.

Anum said...

pandai komunikasi

IntaNBerliaN said...

hahhaha kelakarlah adik ni.. hiii

Afasz said...

ololololo.... hehehehe comel nye bile bercerita apatah lg kalau tgk video :D

Kesuma Angsana said...

samalah kita pun pntang klu bb pndang ke atas... semoga semuanya berjalan lancar ye!

ct rahani said...

leh bygkan jugak keletah dak adik camtuh.. mesti comel giler.. hehe..

Nini D.. said...

Kalolah Taiping ni dekat..mmg teman dtg kenduri Dak Nuha

Kancil 8349 said...

penyeri hidup....suka kalau mereka dah pandai bercakap

Kancil 8349 said...

bijaknya

QueeN TerataI said...

best juga kalau Queen duk rumah je kan.. hahahaha... budak kecik ni mmg suka bertanya,, kdg2 kita pula yg buntu nak jawab cmner kan

msredcheesecake said...

buleh juling ke? tak penah tahu plak....

Mrs Lurve said...

kalo family sy pulak, xbg baby pandang atas sbb takut ada benda2 x elok baby tue perhatikan..haissshh mcm2 hihihih

Zie said...

hehe geram manja bila ank2 bijk berkata2 macamnihh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jauh sgt nk join event uols tu
Nnt share n3 k....

K.nor said...

dapat agak dah gaya dia mcm mana..hehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...