Followers Remaja Purba

Friday, June 22, 2012

Dak Nuha pengacau terhebaqq..


Asal aku baru online, dak Nuha merengek.. macam tau-tau je apa aku nak buat.. Tak bagi chance langsung..

Pagi.. time dak Kakak dengan dak Adik siap nak ke sekolah, dak Nuha pun sama turut bangun walau tak keluarkan jeritan tenaga dalamannya tu.. Lepas tu, aku pulak jadi kelam-kabut, memang dia nak aku hadap layan dia je.. wah.. Nuha.. kalau cenggini, fengsanlah ibu sayang ooii.

Punca utama tak dapat BW: dak Nuha..
Aku rasa dia cemburu kot tengok aku dok ulit lappy nilah.. main sembunyi-sembunyi pun dia tau sebab aku takde kat sebelah dia..

Kenapa aku kata dia cemburu..?
La ni siap tendang lappy aku sambil nangis hisap jari.. ok.. yang itu tau dah, takde lain selain nak susu.. pasni bukan dia yang nangis, aku pulak yang nangis sebab tak dapat nak bermesra-mesraan dengan lappy aku lelama..

Setakat ni aku belum ada idea bernas macam mana nak buat sebab skuad bantuan takde.. hubby kerja.. dak Kakak ke sekolah.. dak Adik.. harapan akan punah sebab dia akan biarkan tanpa membantu..



psstt: Mana tahan guna sebelah tangan je.. gila slow.. slow pun tak gila macam ni..

psstt lagi: Nuha.. tolonglah bagi ibu peluang..

last psstt: Akhirnya off lappy, baring sebelah dia.. mata kat tv, otak kat lappy..


16 comments:

Kakzakie said...

Tapi best kan baring sebelah Nuha... dapat peluk, sayang-sayang last boleh lena sama (kakak terkenang 9 tahun dulu yg last kakak macam ni - lama kan)

:: Mrs.Eady :: said...

sian lappy..hehehehe..tetibe tak sian kat nuha plak..kekeke...gurau je kak!

kakcik said...

Nuha pun dah pandai cemburu... hehehe... :)

[PCL] said...

itulah cabaran blogger...dak nuha mmg tau2 jer, tu pasal la mamadiana pon sama gak..'gantung' lappy dia..huhu.

nur anis said...

hehe..nuha, nuha...

Asyifa Mustaffa said...

adehhh ibu oii...cian nuha...nuha baru nak nengok dunia....nuha nak kan perhatian...... lappy tu gamoknya ibu dah tgk berthun dah kut...nuha bru brapa bulan jer kat dunia nie buuu....~~ gitu ler suara hati nuha....hihihi.....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kesian akk kita sorang ne... cm tu beli la satu lappy mainan pastu letak kt sebelah baby... babay satu lappy.. mak baby satu lappy.. hahaha

pok amai-amai said...

Hehehehehehe...mcm Aydin je ms kecik. Asyik nak ngadap die je. Tp klu takat ngadap, tak pe....tp klu siap suh riba...arghhh! Mati!

eLL said...

amboi nuha, jeles lebih ke. hahaha

QueeN TerataI said...

sabo jela ye.. nak buek cmner.. dak nuha tu nak minta oerhatian lbh dr ibu dia... hehehe

Kesuma Angsana said...

bersabarlah bukan senang nak jadi mak kan.... tunggu anak tidur dulu le gamaknyer

gadisBunga™ said...

haha. nuha dah pandai express dia punye feeling. bagus... :)

Rai said...

nampak gayanya kena bagi dia tido dulu la kan.. ehehe

ct rahani said...

dia tau x lama lg ibunya dh nak kje x byk masa ngan diakan.. tu yg x bg peluang tuh.. ekekeke.. :)

Tinta Lana said...

Salam kak!

Saya suka bahagian psstt akk..hehehe.

Sian akk..jenuh la nak guna sblh tgn ngadap laptop..memg susah lah cmtu..huhuhu

takpalah kak..sabau jelah..nuha cuma ada mak nye je sbg geng die kt umah tu,hehehe

anisalya said...

hahaha... sabar je la. apa ni nuha main tendang2 lappy pulak. main kasar nampak. hehehe...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...