Followers Remaja Purba

Friday, June 15, 2012

Sambungan kisah siang tadi..


Sepetang di PPUM..
First check up untuk dak Nuha.. tiada gambar kerana tetiba pulak aku gabra + gugup..

Apecal..? (tiru gaya dak Adik)
Dak Nuha dah ehem dulu sebelum timbang berat dia (time ni memang kena 'bogel').. Patutnya aku cool je tapi entah kenapa aku boleh gabra + gugup.. macam takde pengalaman pulak..

Kalau 23 April dulu, berat dia 3.56kg, kali ni meningkat ---> 5.35kg.. Check up berjalan dengan lancar tapi masa kena cucuk peha kiri dan kanan, dia punya tangisan jeritan punyalah kuat.. jadi perhatianler sekejap.. (eleh!Perasan.. sesiapa pun akan menoleh tengok..)

Syukur hubby bawa stroller yang dah terperam sejak 5 tahun lepas.. Janggal jugaklah nak menolaknya sebab dah lama tak guna.. Kira selongkar balik barang-barang yang boleh digunakan balik untuk dak Nuha.. Nasib baik tak jual kat orang stroller tu..

Perkara yang aku tak sempat buat:
  • Ambil MyKid dak Nuha (sebab surat beranak tertinggal ---> boleh pulak aku tak ingat nak bawak..
  • Urusan di SKBK dak Kakak..


psstt: Hubby beli stok pizza.. muntah pizzalah lepas ni..

psstt lagi: dak Kakak merajuk tak dapat pergi Setia City Mall (aku tengok dari jauh macam susah parking je sebab banyak kereta parking kat tepi jalan je.. nak kena pergi jugak ni baru tau keadaan sebenar..)

last psstt: Ops.. hadiah untuk lusa tak beli lagi..


5 comments:

kakcik said...

Hari ini ada makan2 sempena besdei rakan sepejabat. Sayangnya sebab lambat makan, pizza domino dah sejuk dan kejung.

pena rozie said...

Banyaknyer naik KG die...

Namee Roslan said...

mendadak juga naik beratnya ye kak.takpe..sihat ! hehe

Eera Shera said...

sy yg xde pengalaman ni lg la gabra. eh? lmbt lg haha

kay_are said...

bagus r berat dak nuha tu naik =) em.. bukan takde parking kak, orang prefer parking luar sebab taknak bayar parking 3 jam singgit kat dalam.. tu sebab r banyak je kete kat luar tu..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...