Followers Remaja Purba

Monday, October 22, 2012

Unable to Connect..




  • Biasa tengok iklan dalam tv pasal kecurian kabel telefon.. La ni kawasan tempat tinggal aku kena.. Patutler aku tak dapat online, connection tu ada cuma unable to connect..
  • Bila mana cable network kena curik.. maka tiada apa yang boleh buat selain tunggu jelah ianya dibaik pulih..
  • Orang yang buat kerja tu nak untung cepat tanpa memikirkan orang lain.. yang jadi mangsa mereka yang menggunakan talian tersebut..
    Aaaarrrggghhhhh... Memang 6 jahanam punya org..!!

  • Ada hikmahnya tak dapat online sebab dak Nuha meragam tak hengat.. ragam dia nak beralih bulan gamaknya.. Biasa dia tidur lama.. ni sekejap jaga-sekejap tidur..
  • Time mandi pulak dia dah pandai nak pusing-pusingkan badan.. Nampaknya aku kena semakin berhati-hati time mandikan dia..

  • Kelantan vs ATM (3 - 2).. kisah dah basi, aku baru nak upload kat sini ---> alasan 'cable Telefon kena curik..'
  • Aku confident bet dengan sorang ni.. Aku sokong ATM (bukan apa, sebab adanya Hai O si budak botak tu.. cute je aku tengok..). Sekali aku kalah daa.. psstt: Janganlah dia mintak yang mahal-mahal dah.. kahkahkah.. padan muka aku..

  •  Hari ni tengahari baru lapor diri kat office.. ada urusan peribadi..
  • Nak sampai office.. kereta lak meragam.. oh.. sabarlah lalink.. petang nanti balik kerja aku bawa kau jumpa doctor peribadi kau ye..


update: terima kasih kakcik sebab perbetulkan.. 3 -2 bukan 3 - 0..


psstt: Mintak maaf pada kengkawan.. aku tak dapat nak BW buat sementara selagi Telekom tak selesaikan masalah yang dibuat oleh penyangak-penyangak yang terdesak nak untung cepat tu..

psstt lagi: Berdebar-debar.. adakah berjaya sebelum  Raya Haji..

last psstt: Nak B ke nak W ek.. B tak kena bayar.. W kena bayar..




14 comments:

Anum said...

is ok
nanti free terjah ek

Kesuma Angsana said...

ok, KA faham aje...

Kakcik Nur said...

Bukan 3 - 0, tapi 3 - 2, kan? :)

Pencuri kabel ni memang tak pernah fikirkan kesusahan orang...

faraherda.razalan said...

Bila kabel tepon kene curik, kite yg hazab kan? Mencik kan?

Daddy Ziyyad said...

bayangkan berapa ramai org menyumpah seranah si pencuri kabel ni...

the malay male said...

nama pun pencuri..mana nak pikir susah senang org lain.

alin said...

sabar, sabar.. nanti dah ok boleh BW sampai lebam :)

Kakzakie said...

Mandikan Nuha kena kuat sikit pegang ai. Tengok dia punya badan dah tahu. Jgn cuai sikit pun sebab dia dah ligat lagi pula montel..

Ayin MM said...

tangkap penyagak tu ramai2, pastu gantung kat tiang lampu, sidai jadi ikan kering.... akak pun sokong ATM ehemm.. tak per, kalah dengan maruahhh...

Abil Fikri Ahmad said...

Agaknya kalau taik ada harga,,,Taik pun penyangak2 ni curi gak kan..!

Munnafendy said...

hihi..nuha nuha.byk meragam ye? jaga2, ibu tgh tension xleh online tu...hihihihi

azieazah said...

Kat kampung pun banyak kes curik kabel nih. Memang menyusahkan.

kay_are said...

betul2 orang curi kabel ni ye.. bese dengar kat paper je.. hmm.. b ke w? rase nye akak amek b kan? tau dah =P

sal ya said...

sabar je la.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...