Followers Remaja Purba

Friday, October 5, 2012

Karangkraf Shah Alam



Semakin hari aku semakin sibuk.. Bila dah masuk tengahari, aku rasa nak putarkan balik masa tu jadi pukul 8 pagi.. Rasa macam tak cukup masa aku dibuatnya.. Tapi dengan masa 'suddent death' yang ada (time lunch), gigih aku cuba siapkan kerja-kerja yang ada..
 
 
Dipendekkan cerita..
  • Kelmarin.. aku dan segerombolan yang tak berapa ramai telah berjaya meninggalkan jejak di Karangkraf Shah Alam..
  • Kalau tak mengenangkan lawatan sambil belajar bukan budak sekolah hanya beberapa jam, ikutkan nafsu.. nak je aku borong banyak-banyak.. tapi beringat sebab hubby pernah pesan 'nak cepat habis, rebus buku tu minum airnya..' sebelum apa-apa berlaku baik aku sedarkan diri dari terus memborong lebih banyak lagi..
  • Nak kata aku tak bergambar.. rasanya banyak gambar aku cuma memandangkan bukan dalam camera 3310-i aku, maka tak dapatlah nak upload bebanyak ---> sebenarnya malas.. aku dengki takmo masukkan gambar dorang je..
 
 DAN..
Inilah hasil tangkapan aku di Karangkraf kelmarin selain dari dapat beberapa buah majalah free dari dorang.. Aku ingat dapat novel free.. kihkihkih..
Novel air tangan Ramlee Awang Mursyid (RAM) memang idaman kalbu..
psstt: Ada member aku sampai sekarang tak reti nak pulangkan siri 1 dan 2 novel 'Sunan' aku tu.. Agaknya laki dia bagi dia minum air rebusan novel aku tu gamaknya..
 
 
 
 
DAN..
Buat pertama kalinya mak budak a.k.a remaja purba memperkenalkan diri geng-gengnya..

Saja nak bagi yang ikut ke Karangkraf tu jealous sebab gambar dorang takde..
 
 
 
 
 
 
DAN.. (berapa banyak kali DAN daa..)
 Buat pengubat rindu uncle and auntie untuk weekend ni..
'tak sabarnya nak balik nak peluk gomol dak Nuha..'
 
 
 
 
psstt: Kesemua hasil tangkapan aku telah siap berbalut kemas dan simpan ditempat selamat.. DAN pasti lambat lagi aku baca sebab ada 3 novel adik ipar yang belum aku baca lagi.. Tamak kan aku..
 
 
psstt lagi: Ada yang bertanya apa yang sedang aku nantikan.. belum dapat maka tak boleh cerita lagi.. Aku tak mengharap tapi kalau boleh biarlah sebelum Raya Haji ---> Kira mengharapler jugak tu kan..
 
 
last psstt: Gigih nak sudahkan 'last psstt' ni..
 
 

11 comments:

Kakcik Nur said...

Sedap kalau dapat gomol Dak Nuha tu... :)

Anum said...

ala tomeinya dia

kinna said...

saya suka baca buku ustaz kazim tu...menyentuh hati :)

dan

dak nuha semakin menggeramkan..

dan

ade jugak gmbo remaja purba dlm entri blog akhirnya....hehe

NM02 said...

hei nuha, kutil kang nak... gewannyerrrrr!!! hehehe

nur anis said...

novel RAM memang terbaik!!!

Kakzakie said...

Kakak pun nak cari buku RAM itu cadangnya dah lama tapi tak terbeli lagi.

NUHA... geram memang auntie tengok tak menahan dari pipi, tangan, jari semuanya gebus-gebas gerammm...

Rai Ourkizuna said...

eh ada event jualan buku ke kat karangkraf tu kak..? ke diorang mmg ada je jual buku..hahaha.. tak tau pun..

Munnafendy said...

rajin akak membaca! sy ni jgn kata karangkraf, nk jengok ke mph store pun pyh nk dok lama2....

Asyifa Mustaffa said...

Bam2 dak Nuha nie...mcm nak geget je...!
Minat RAM eh...sama la kita...

pha is said...

minat jugak karya RAM... paling minat, trilogy tombiruo.... sunan tu kedua feveret.. hehehe

kay_are said...

karangkraf shah alam tu area mane lak? rase macam tak pernah nampak ade karangkraf kat situ.. memang tamak r banyak nye novel simpan.. ish ish

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...