Followers Remaja Purba

Monday, October 15, 2012

Dah boleh menuai dah..?




 Pokok ni hubby semai sejak bulan puasa hari tu.. ---> cili besar..
Kalau ada yang perasan masa open house hari tu pokok-pokok cili ni baru nak membangun dengan jayanya..

Hasilnya.. eemmm.. baru nampak bunga dicelah-celah dedaunan pokok tu..


Yang rimbun ni pulak pokok cili padi.. yang ni hubby beli.. 
Kini sedang mengeluarkan hasil.. 
Sedap dan rangup dibuat ulam.. (tak pedas mana best..)






psstt: Malam minggu dak Nuha langsung takmo tidur dekat aku.. dapat bau babah dia, melekat habis kat babah dia..

psstt lagi: Baru nak gedik manja, malam tadi babah dorang outstation balik..

last psstt: Syukur.. pagi  tadi aku dikejutkan oleh bunyi dentuman guruh, kalau tak confirm highway tu jadi Litar Sepang bagi aku..



16 comments:

Ena's Palace said...

subur aje pokok2 tu..

Kakcik Nur said...

Pagi ini kakcik rasa malas sangat nak tiggalkan tempat tidur. Padahal kalau hari cuti, laju je boleh bangun. :)

Kakzakie said...

Nuha rindu abah dia..
Tempat kakak semalam petang hujan, pagi ini sejuk aje tapi tak ada hujan pun.

NM03 said...

org kata nak bercucuk tanam ni tgk tangan jugak. mak mertua kata, tangan sy panas, sbb tu tanam ape pun tak menjadi.

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh subur nyer pokok!

Rai Ourkizuna said...

suburnya kak..jeles saya..

kay_are said...

pulan pose tanam dah tumbuh dah? memang cepat camtu ke? <-- fail bab menanam walaupun ayah keje risda @.@

inche hlovate said...

ehh berhati2 dijalan raye..

faraherda.razalan said...

pagi td, sy dihiasi pandang mata dgn flashlight kilat....huuuuu~

klu sy ade umah bwh t, sy pun nak tnm cili gak...heheheheh!

Kesuma Angsana said...

wah seronok tgk, x rugi kalau suka menaman ni kan

pha is said...

pergh.. pokok cili padi.. dulu kat rumah ada gak. tapi kna selalu siram sbb cpat layu..

QueeN TerataI said...

rajin bercucuk tanam yer.. Queen ni nak bercucuk tanam tp blm berkesempatan lg.. pokok2 bunga pun xde.. lama rumah mcm pdg jarak pdg terkukur je tu ha.. :)

IntaNBerliaN said...

bagusnya.. rajin bertanam.. subur je...

Namee Roslan said...

seronoknya kalau dapat bercucuk tanam. hehe.tapi nak maintain tu yang malas sikit. hihi.tapi happy bila tengok dia hidup elok :D

azieazah said...

Kalu dah musim ujan ni, kurang sket kerja siram pokok. Semua tu segar sendiri.

Afasz said...

tuai padi ant masak, esk jgn layu layuan.. :D

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...