Followers Remaja Purba

Thursday, September 8, 2011

Penangan Nasi Lemak

Alhamdulillah perutku dapat beri kerjasama dengan baik kepada tekakku yang nak makan nasi lemak.. Kalau sebelum ni aku jarang makan nasi waktu pagi tapi minggu ni hari-hari aku makan.. Alahai naikler berat badanku walau hakikat memang akan naik..


Apa plan korang hari ni..?
Aku sampai esok masih berkursus.. Update je dulu kat sini, kemudian baru jengah kat blog korang..


Mood Aku: Kalau takde yang kacau ganggu.. okler..


Dak Kakak..?
Tak sabar nak pakai baju raya pergi sekolah pagi esok sebab ada Jamuan Raya..

Dak Adik..?
Aku tengok badan dia dah makin susut.. tak makan ke dik..?

Hubby..?
Sekarang di Penang.. Abang loya lagi.. hikhikhik..




psstt: Tempat kerja korang dah buat Jamuan Raya ke..?

42 comments:

Kancil 8349 said...

nasi lemak...rindu nak makan...lebih sedap lagi di semenanjung...terutamanya area Shah Alam (bab belajar di sana dulu)....hehehehe...plan ari nie nak kerja je

mizzkechique said...

pas raya trus kursus ker? huhu

NM02 said...

jamuan raya opis dan agensi jumaat ni

jamuan raya bahagian khamis depan

lepas bersilih ganti ngan jamuan raya bahagian2 lain

best best best!!!

^_^

:: Mrs.Eady :: said...

ok je la kak semua..hehehe..

bujal X said...

ofis saya b uat open house esok~~mai lah~

QueeN TerataI said...

so far blm lg buat jamuan raya.. msg2 sibuk dgn audit + visitor yg nk dtg next week. hehehehe makin gemuk okla.. sya ni makin kurus aje.. isk..

Sabihah said...

wahh..teringin laa plak nak makan nasi lomak...yum..yumm

sukasuki said...

hamboih. hari2 nasik lemak nih..hehe

Kakzakie said...

Tempat kakak manalah ada jamuan raya. Kakak sorang je Melayu. huhu...:(

Mommy Fara said...

Jamuan ry kite Isnin depan. Heheheheh....

Prince Halilintar said...

belum lagi wat jamuan raya ..rasenya next week kot..

aizamia3 said...

Kancil 8349:
kali ni makan sampai jemu.. ;)

aizamia3 said...

mizzkechique:
a'ah.. start semalam sampai esok..

aizamia3 said...

NM02:
wah.. betu2 pack jadual berhari raya.. tu tak masuk lagi yang hujung minggu.. ;)

aizamia3 said...

Mrs.Eady:

;)

aizamia3 said...

bujal:
kursus ni petang esok baru habis.. huhuhu.. :(

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
takpe.. utamakan yang penting dulu.. makan-makan tu bila2 boleh buat.. ;)

nak kurus kena tunggu tahun depanler jawabnya.. hikhikhik..

aizamia3 said...

Sabihah:
sebab teringin ni yang sanggup beli hari-hari.. ;)

aizamia3 said...

sukasuki:
sementara ada selera nak makan ni.. ;)

aizamia3 said...

Kakzakie:
ooohh.. ye ke..? takpelah kak.. beraya dengan keluarga pun meriah jugak kan.. ;)

aizamia3 said...

Mommy Fara:
bersedia untuk sesi menternak lemak.. ;)

aizamia3 said...

Prince Halilintar:
musim raya ni, mesti banyak jemputan.. ;)

Wanz Mejuez said...

uihh jangan lupa .. banyakkan pergi rumah terbuka.. makan banyak2.. ehhee

biar kurus jadi montel.. baru comel.. >_<

mamaNoriz said...

berturut turut jamuan ada skang ni...
best makan free cuma tak best sbb tak tahan posa le...huhu

husben kena pembawakan budak ke?

cian dia...hihihi

MamaEma said...

kat opis ema 27 hb nanti..

Anum said...

bestnya nasi lemak

aizamia3 said...

Wanz Mejuez:
hikhikhik.. nanti try hujung minggu pulak.. sesi menternak lemak.. ;)

aizamia3 said...

mamaNoriz:
setakat ni takdelah teruk mana.. ;)

aizamia3 said...

Anum:
jom share.. ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy duk umah je takda lah jamuan :(

Gen2Merah said...

sekolah saya insya Allah lepas UPSR nanti nak buat jamuan raya besar-besaran,,, ehehe

ariana said...

selamat berkursus Ai..:)
Kalau tgh berselera tu..makan je..x payah nak fikir sgt pasal berat badan..hehe.kalau x berselera lg susah kan..:)

アヌム ちゃん said...

rindu nasik lemak msia..huhuu.amboih abg yg loya2 ek.heee

Niena Pengembara Ilahi said...

wahhh... xleh mkn nasik pagi eh..

tmpat keja nina dh buat kot tpi nina masih cuti lgi :)

siti kektus said...

nasi lemak telur dadar terbaik lah. lagi2 mak kite yg but. makan sekali nak lagi. hehe ;p


tak de jamuan raya, sbb tak keje lagi. ^^

amry said...

Jamuan raya??harap kawan jer la yang buat..huhu..kilang..ner nak buat jamuan-jamuan raya..dinner mungkin ada...

aizamia3 said...

Rina AVAIL a.k.a cik betty:
kat rumah pun mesti sibuk kalau kena time orang datang bertandang kan.. ;)



Gen2Merah:
utamakan anak murid dulu.. ;)

aizamia3 said...

ariana:
betul kak.. selagi ada rasa nak makan ni yang ai makan.. sebab dalam keadaan macam ni, tak berani jugak nak makan itu ini.. takut perut menolak isi perut..




frometoyou:
tapi takdelah teruk mana en. suamiku itu.. hikhikhik.. ;)

aizamia3 said...

Niena Pengembara Ilahi:
ni tengah nak makan nasi lemak tu yang mencari tu.. ;)


wah.. cuti panjang ye..

aizamia3 said...

siti kektus:
air tangan ibu tetap jadi pilihan kan.. ;)




amry:
itulah.. tengok tempat/jabatan jugak kan.. ;)

Namee Roslan said...

hari raya, nasi lemak xde. smua tukar jd jual lemang. hehe tp skang dah ada lah. so beli byk2 n makan puas2!

PinKy MoMMa said...

abg loya lagi? huhuhu sweet kan moment tu ;p

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...