Followers Remaja Purba

Tuesday, September 6, 2011

Nasi Lemak Sambal Kerang

Test.. test.. 1 2 3..
Alhamdulillah habis sebungkus nasi lemak berlaukkan rendang kerang..
Air pulak cukup sekadar air masak.. Ok.. lega dah.. dan moga perutku tak mengada-ngada suruh keluarkan balik.. kalau tak.. buat rugi je beli kat rumah pengasuh tadi..

Sekarang masa untuk senaman mata..

Dah dua hari aku sampai office awal (maksud awal tu macam bulan Ramadhan hari tu ler).. Kenapa jadi macam tu..? Ini gara-gara aku m.a.l.a.s nak hantar dak Kakak jalan kaki ke sekolah.. Biasanya aku akan kelek dak Adik sambil hantar dak Kakak ke sekolah dulu, lepas tu baru hantar dak Adik ke rumah nenek dia.. Wah.. untung Kakak sekarang ye.. Aku hantar sampai depan pintu pagar sekolah dia..

Bila aku buat macam tu sebenarnya memudahkan aku untuk terus pergi kerja walaupun terpaksa mengorbankan RM1.00 kat NPE tu..


La ni, aku nak singgah beraya kat blog korang ye.. ;)

Apa..? Kuih raya tinggal serdak, duit raya tinggal sampul.. Ish.. itulah.. aku suruh order lebih, korang taknak..




psstt: Cadangan awal nak buat open house tapi aku mintak hubby cancel kan.. tapi kalau ada yang nak datang beraya, datanglah.. takkan nak halang pulak kan.. ;)

70 comments:

leyzajamil said...

:D ingatkan nasi lemak sambal kerang tu masak sendiri..dah terliur da tadi tu yg laju je klik nak baca..heheh

- abdul hadi abdul muti - said...

laa..kenapa encik suami cancelkan?

nizamsani said...

sedapnya nasi lemak sambal kerang.

bujal X said...

saya sarapan cakoi sejuk je kak~~alhamdulillah~~

Niena Pengembara Ilahi said...

skrg ni xlalu nk makan apa pn...

Fitri Senin said...

sekarang nak sarapan pun dah malas...*kunun nak jaga badan le tu*
sedapnye nasi lemak....

aizamia3 said...

leyzajamil:
kalau buatan sendiri pun bukan ai yang masak.. chef hubby yang akan buat.. hikhikhik..

aizamia3 said...

abdul hadi abdul muti:

sebab.. aaaa... sebab.. aaa.. akak yang suruh..

aizamia3 said...

nizamsani:
masa beli tadi, tak boleh bau nasi lemak tu tapi alhamdulillah kenyang sudah.. ;)

aizamia3 said...

bujal:
kalau dapat yang panas2 mesti sedap kan..

fazrulnoor said...

jemput beraya sekali ke blog saya

gedek! said...

beraya kat belog boleh dapat duit raya tak?

Kancil 8349 said...

wah...dulu masa belajar kat shah alam...makanan nielah yang selalu Kancil cari....sedap tu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ala...baru berangan2 nak p open house rumah dia....

abghani said...

sodap rendang kerang

Aku Ibu Muda said...

ai...rumah kt mana? kalo dekat2...buleh gi beraya...hehe

*menu bekpes kita sama :)

Dr. Ben said...

raya macam biasa je

aizamia3 said...

fazrulnoor:
mesti2..

aizamia3 said...

gedek:
kalau dapat.. wah.. bertambah buncitler poket baju ai ni.. ;)

aizamia3 said...

Kancil 8349:
Pagi tadi tengok nampak sedap walaupun masa tu tak boleh tahan dengan bau nasi lemak itu.. ;)

aizamia3 said...

Ladyzul:
eh.. boleh.. datang je.. cuma takdelah semeriah macam tahun lepas.. ;)

ariana said...

suka juga nasi lemak sambal kerang,,sejak puasa ni x jumpa lagi..boleh lah beli kat gerai depan tu ada jual sebenarnya..nak buat, x padan sbb hubby tak suka plk sambal kerang, dia mkn sambal biasa je..:) Akak pun dok pikir hari yg sesuai utk open house..Sabtu ni ada kenduri kawin cousin plk..sabtu depan, lambat sgt plk..huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam aidilfitri :)

rumah sy bnyk lagi kuih raya..jomlah datang hehe

aizamia3 said...

ariana:
sambal kerang ni memang hari-hari ada kat rumah pengasuh anak-anak.. cuma baru hari ni ter teringin nak cuba try test.. ;)

tak best pulak tak buat open house tapi masalahnya tak larat tu yang malas nak buat..

Prince Halilintar said...

prince nak datang beraya lah boley????nk mkn sambal kerang taw...hehehe

aizamia3 said...

abghani:
tak pernah buat kat rumah sebab anak-anak lebih suka yang rebus @ bakar je..

aizamia3 said...

Aku Ibu Muda:
selepas Pekan Meru menghala ke Puncak Alam..

aizamia3 said...

Dr. Ben:
tahun ni tak berapa nak meriah..

aizamia3 said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty:
sementara perut masih ada ruang ni.. ;)

pena rozie said...

Makan tak ajak pun....

MamaEma said...

saya brekpes dgn air nescafe kod=song saja...opis sunyi sepi lagi ni..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhh tegok tajuk n3 terus teringin nak makan jugak huh!!!mane nak dapt lak kat sini...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

salam aidilfitri..

maaf tak sempat nak dtg uma masa raya tue..jadual terlalu pack hehehee

ayin said...

selere kita sama eh... akak kalau makan nasik lemak pown cari sambal kerang... nyum..nyum...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh.. nasi lemak sambal kerang memang terbaik la.. pastu kalau ade telor dadar.. lagi terbaekkkkkk

sukasuki said...

semua suka nasik lemak kerang. aummm..
saya datang beraya... mana air nya..hehehe

Anum said...

sedapnya rendang kerang

Namee Roslan said...

dalam perut yang teringin nasi lemak tu ye??hehe, :) blog saya masih banyak kuih raya. mai mai :) hehe

BRO_MONDAY said...

aizamia : selamat hari raya!!! pagi tadi ai belasah nasik lemak lauk sambal paru...giler rindu kat mak cik nasik lemak tu x pekena sebulan aritu..koh koh koh

NM02 said...

kite pun no open house thn ni... hehehe

mamaNoriz said...

wah, menu sarap dah mcm dinner lak...

aizamia3 said...

pena rozie:
huhuhu.. sebab sebung kus je..

aizamia3 said...

MamaEma:
esok penuhler balik opis tu..

aizamia3 said...

sahromnasrudin:
wsalam..
salam aidilfitri..

oh.. takpe.. biasalah hari raya pertama tu confirm semua akan sibuk.. tapi kalau masih nak singgah.. datanglah.. ;)

aizamia3 said...

MYA EL QAYREENA AZRYAN:
huhuhu.. kat sini memang tetiap hari ada kerang tu..

aizamia3 said...

ayin:
hari ni tekak ni nak try kerang.. tu yang beli.. ;)

aizamia3 said...

Taufiq Arifin a.k.a Topimagine:
nak pulak dimakan ketika nasi panas.. perghh... sedap..

aizamia3 said...

sukasuki:
hehehe.. ahkak baru beli gula kat 'nobita' tadi.. tu yang umah tertutup lak tu..

aizamia3 said...

Anum:
bila tekak yang teringin maka perut tiada alasan untuk tidak menerima..

aizamia3 said...

Namee Roslan:
akak nak tart nenas je.. yang lain takmo.. ;)

aizamia3 said...

BRO_MONDAY:
hikhikhik.. makcik tu pun turut cutiler ek bulan puasa.. tu nasib baik dapat.. hilang jugak rindu.. ;)

aizamia3 said...

NM02:
bukan taknak buat cuma tak larat.. huhuhu.. lagipun tak cukup kakitangan kat umah.. nak harap dak Kakak.. dia kecik lagi..

BRO_MONDAY said...

cuti menda nye??? meniaga jugak!!! tapi ai xde lah singgah masa nak gi keje tu!!! koh koh koh

aizamia3 said...

mamaNoriz:
lepas raya ni dok pulun menu yang berat2 je.. ;)

aizamia3 said...

BRO_MONDAY:
ooo.. ye ke.. hahaha..

cik idora said...

cdapnye..
ttbje tringin gler nk mkn.. lg syok kalo rendang 2 pedas..ngeee~

Gen2Merah said...

suka lah dengan aizamia3 ni.. rajin mengomen di blog saya.. kadang2 sampai semua entri kena komen.. ehehehe.,.. tahnx yaa...

kat sini mood raya dah semakin merundum.. kawan2 ramai dah sibuk dgn tugasan masing2.. xpa, raya sebulan juga kan... hujung mnggu mesti meriah kembali,..

Nini Hartini said...

hehehe tini pun ingat akak masak sendiri. kekekeke... baru nak cakap 'eh kak, preggy ni rajin memasak?' haha.. cancel nk cakap ;p

tini mcm nk turun kajang cuti 1 Malaysia nnt... nak raya rumah akak boleh tak? kat mana eh? klang eh?

delarocha said...

macam sedap je nasi lemak sambal kerang tu

Cik Ina Do do Cheng said...

ai banyak peniaga yang tak berniaga lagi, ada tu yang berniaga tekan harga.nasiblah nak makan nasi lemak punya pasal cik ina redha. bila open house, cik ina sampai.ekekek

anismelon said...

sedap nye kak nasi lemak..ades..den pose nie..terliur dengar..

aizamia3 said...

cik idora:
itulah.. ramai pulak yang kata sedap.. ;)

aizamia3 said...

Gen2Merah:
hehehe.. takde hal ler.. sebab suka dengan entry tu, jadi ai komenler..

pasal raya.. hujung minggu je baru rasa balik suasana tu.. time keje ni close house.. letih.. :(

aizamia3 said...

Nini Hartini:
Nak datang beraya boleh.. akak ok je.. ;)

Akak kat Meru, Klang

aizamia3 said...

delarocha:
kalau satu office, kubelikan satu.. baru tau sedap ke idak.. ;)

aizamia3 said...

Cik Ina Do do Cheng:
itulah.. ada masa terkena gak mahalnya (biasa kat officeler)

open house ai tak buat tapi kalau tetamu datang, ai jemput masuk.. ;)

aizamia3 said...

anismelon:
alah.. sikit je dugaan tu.. ;)
nasib baik akak tak masukkan sekali gambarnya..

[ faris ] said...

sodap nyee smbal kerang. ok.esok nak mkn nasi lemak smbal kerang jugak!

aizamia3 said...

[ faris ]:

pagi tadi pun menu yang sama jugak ai makan.. ;)

Wanz Mejuez said...

Nasik lemak... banyak2 lauk layan jew.. >_< sedap

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...