Followers Remaja Purba

Friday, September 30, 2011

Bersantai Kekdahnya..

Pertama:
Aku MC hari ni.. bagus.. elok untuk kesihatan tekak aku.. Kalau tak confirm aku minum milo ais lagi.. sedapnya kalau dapat tapi sebab aku dah tak tahan sejak malam tadi.. BATUK.. BATUK.. BATUK.. maka kenalah berpantang sikit..


Kedua:
La ni.. tengah layan Magika dengan anak-anak.. Hubby outstation ke Georgetown..


Ketiga:
Aku teringin nak makan nasi ambeng, hubby suruh beli kat pasar pagi Jalan Kopi tapi aku dah tak larat lepas pergi klinik tadi, tak tahu nak minta tolong pada siapa.. 'huhuhu.. abang. cepatlah balik.. ibu nak makan nasi ambeng..'


Keempat:
Tengah tunggu dak Along datang ambil kereta bawak ke klinik untuk minor operation.. Fuh..malam tadi kira selamat takde pape pada aku dan anak-anak.. Syukur..



psstt: Tak tahu berapa lama dapur aku ni CUTI BELAJAR dari memberi khidmat untuk aku dan keluarga..

23 comments:

Fara said...

Cuti belajar eh? Heheheh!

abghani said...

rehat secukupnya.

Coretan anuar said...

Time raya dah habis.. Dah takder open house.. Kalau sibuk sangat makan dekat kedai...

Tapi sekali sekala dapur kena berasap balik, nampak gayanya...

dylla fadzil 小草莓 said...

get well soon akak :D

Eera Shera said...

jga kesihatan tu kak

ayin said...

nasik Ambang??? wow!! jom kita pergi Mr nasik Ambang kat Sri Pentas tuh.. macam best jer....

Fitri Senin said...

tak sihat ke...??tekak saya ni pun rasa perit..tapi malas nak pantang ais..air itu sedap..

miloais said...

bawak2 berehat - minum air kosong banyak2...
semoga cepat sembuh ye!

sailaaf said...

batuk2 dapat pekena milo ais mmg sdap kan kak. hihi. sah2 tak pantang ni.

Namee Roslan said...

hey, akak rehat jela. takmau masak2 lah. jaga perut :D hehe. selamat hujung minggu kak.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

batuk ni memang lambat baik..

Gen2Merah said...

wahh, baru pertama kali dengar nasi ambeng ni... mesti sedap nasi tu kan... nak jugak... uwaaa... ehehe

azieazah said...

Sama ler kita. I pun MC gak rini. Tengahari tadi layan Magika gak dgn si bongsu. Pastu lalok dan lena lagi...

Teringin nak makan macam-macam, tapi tekak pahit.

mamaNoriz said...

sapa yg approve dapur tu bercuti ek?

heheheh

sya pun suka layan Magika, berapa kali dah tgok kat mustika ...hihi

aizamia3 said...

Fara:
ish.. bukanler.. ;)



abghani:
terlebih cukup rasanya..



dylla fadzil:
terima kasih.. ;)

aizamia3 said...

Eeera Shera:
tak sangka sampai batuk bila makan langsat tu.. biasa takde pape.. mungkin sebab perubahan horman dalam badan.. :(



ayin:
jauh sangat.. kat Meru ni senang carik sebab kawasan jawa.. ;)



Fitri Senin:
masih batuk2.. doktor pun tak berani nak bagi ubat.. :(

aizamia3 said...

miloais:
tak boleh tahan bila tengok perkataan miloais ni.. ;)


sailaaf:
huhuhu.. baru nak pantang ni dik.. :(

aizamia3 said...

Namee Roslan:
insyaAllah dik.. memang akak tunggu time cuti nak rehat pepuas..
pasal masak.. eeemm.. dapur akak CUTI.. akak tak boleh bau masakan.. :(

aizamia3 said...

THE LEKAT LEKIT STORY:
huhuhu.. itulah.. tak tahan jadinya..

aizamia3 said...

Gen2Merah:
Kalau dekat ye boleh mintak hubby belanja makan.. ;)

aizamia3 said...

azieazah:
kita senasib rupanya..

aizamia3 said...

mamaNoriz:
selalu mem besar rumah, ai yang approvekan cuti kepada dapur tu.. hikhikhik..

cerita magika tu best bila dilayan dengan anak2..

PinKy MoMMa said...

pssstt tak pernah cuba nasi ambeng..sedap ke?
asyik sebut nasi ambeng je ni..kena cuba ni..jommmm bila nak date? kita layan nasi ambeng sama sama hehe..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...