Followers Remaja Purba

Wednesday, August 21, 2013

Kisah disebalik Rumah Terbuka Mak Budak.. 18082013


  • Menu yang dihidangkan: Sup (bihun, mee, key teow), CKT, Puding Milo Lapis Oreo, buah-buahan dan sedikit kuih raya..
Ayam purba dijadikan bahan utama untuk sup..

Buah-buahan yang digubah oleh chef Mie (beliau memang chef sebenar..)
DAN..
Paling menarik.. takde gambar menu yang cameragirl amik..
Nak harapkan aku.. memang takdan nak snap sana.. snap sini..



Blogger pertama yang sampai.. blogger Kinna..
Bukan senang nak tengok tuan rumah belum berpakaian cantik.. hahaha



my gula-gula.. dak Nuha..
Ramai pulak berebutkan dia..


Anak lelaki blogger Rai..

Dak Amir.. anak blogger Queen..

Bersama blogger Rai dan Queen.. duduk bersembang hal anak-anak..

blogger Munn.. blogger Che Mid dan my gula-gula Makchaq..
Blogger Munn tak puas lepak borak..
Takpe dik.. next time kita try buat outdoor pulak..



Anak dara Makchaq dan Che Mid..

Dak Nuha dah kepenatan.. silih berganti usik pegang gomol dia..

Tu dah lepas mandi petang, lepas semua geng blogger dan member office balik.. 
Akhirnya dak Nuha ikut nenek a.k.a pengasuh balik..



psstt: Terima kasih pada semua yang sudi memeriahkan suasana dan kami minta maaf andai terkurang di sana-sini..

psstt lagi: Pada yang tak dapat hadir takpe.. kita cuba cara lain pulak.. ---> outdoor mungkin..

last psstt: Terasa-rasa penatnya ketika menyiapkan entry ni..




33 comments:

Asyifa Mustaffa said...

Tgk blogger munn tu...ingt kat diri sndiri...thun nie beraya dok selepang kain tuala kecik...x towel..kain lampin...hahaha...gitu le ada anak kecik nie...

Mmg penat nak buat open house ni, tp hati puas kan dapat jamu kengkawan....seronok rasanya tu...:-)

Siti Asiah said...

meriahnye openhouse Aizamia.ramai blogger datang tu...;)

ZieMarziah said...

kak aiza..share la resepi puding lapis milo oreo tu..hebat bunyinya

Nurzakiah Hanum said...

happy time

Rai Ourkizuna said...

tak comeynya mak budak duduk.. hahaha..

JunAina said...

Nnati kalau outdoor jgn lupa war2kan...:)

Qashmere said...

Bestnya makan2

kinna said...

kami skema, dtg punctual gitu..leh pulak u tanya, "nak dtg umah ni eh?"...kikiki...

Puan Kutu said...

ramainya blogger yg datang.tgok gambar dh terasa kemeriahannya..kite nk ikut gak outdoor tp tak dekat kot klu nak join.hehe

norhidana miswan said...

bestnyer kalu dpt dtg kak.... syok dpt jmpa geng2 blogger nih... mcm dana nih lg lah tak penah la join yg aktiviti gini2..... sadis

Aziela said...

Aduhaii....seronoknya. Meriahnya.. sob..sob...

amirah said...

meriahnya ai..ramai blogger datang ye. terasa juga penatnya ni membaca..huhu

mama_ka0ri said...

huhu..seronoknya beraya..

cam kenal jer mak budak yg duduk bersembang tu..haha..

mama3heroo said...

wah..dpt berkumpul dgn geng blogger..meriahnye

ummuaidan said...

Alhamdulillah berjaya jugak open hse nie kan..dptlah mengumpulkan rakan2 blogger..eratkan ukhwah gitu..syabas ai..:)

Cikda said...

tahniah ai. dapat kumpulkan geng2 blogger nih.. cikda pun sedihh juga cam aziela.. sob..sob..sob..

Munnafendy said...

aiyarrkkk baru perasan ada napkin. ceh! ilang seri mama hot..hahahaha

pssttttt : aritu gatai tgn nk amik bunga tembikai tu..tp segan..hahahaha

psssttttt : sempat mkn seketoi je pulut periuk kera tu.sadis. tp mmg sedap akak buat.cukup lemak masin dia..teringat2 plak kt cakuetiaw hb kat aiza..lg sadis sebb sempat rasa kuah sesudu je fendi suap..otw balik tu mmg terasa ralat sgt. mkn xpuas nyembang pn xpuas... :(

Munnafendy said...

eh eh.cilok gmbr ye.nk buat entri kenang2an :)

Zul Fattah said...

wahh.. bestnya kak, dapat kumpul dgn rakan2 blogger.. mesti best dpat kenal2 dgn lebih dkat..

Ibu Lala said...

Adug bestnya berkumpul ramai ramai... Tu la yg x lrt nk wat open house tu. Ms nk buat tu ok. Time nk kemas tu yg key o.

Kakzakie said...

Siapa pun nak gomol Nuha tu. Kakak aje yg geram dari jauh ni. Macam nak terbang culik aje Nuha montel tu. Jeles kakak tengok dia menempek kat ramai teman blogger muka selamba aje...:)

ieda immi said...

alhamdulillah OH meriah ..
nak2 ada blogger yg dtg .. seronok dan meriah lah dik ;)

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

LadyBird said...

salam kak :D..
mesrenye korg..
jeles jer tgk..
ld lgsg x kenal mane2 blogger lg stkt ni..
huhu

ainnoraini said...

Seronok tgok ramai yg datang.,

diana said...

cantik la buah yang digubah jadi bunga tu..

Ema Johari said...

ramainya blogger datang...seronok tgk..

QueeN TerataI said...

mmg syok sgt.. mmg x puas borak ngan Munn hehehe... dgn tuan rumah mmg x dpt nk borak sakan la sbb bz kan... anyway dpt kenal dgn blogger Kak Rai.. lps ni nk terjah la blog kak rai tu.. ;)

Queen pun terpaksa balik cepat sebab mak sedara nak dtg rumah la plak.. hehehe

errr nak cilok gak pic2 yg ada eh.. ;)

Wak Gelas™ said...

selamat hariraya makk.,ahHKs

hainom OKje said...

Buat open house mmg penat AM.... Awak kira oklah ada gak chef yg nak menolong kalau sorang, pengsan kot....tp mmg seronoklah

pha is said...

hmm.. kalau tahun2 mendatang, kalau ditaqdirkan saya posting area sana, boleh la merasa rumah terbika kak aizamia..

Knor said...

meriah..

cantik susunan buah tu..
sembang pasal anak2..yelah cerita pasal siapa lagi ye..

Tinta Lana said...

Salam.

Akak..ayam purba tu..ayam tua ek?hik3.

Ramainya blogger kak.. ^_^

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...