Followers Remaja Purba

Friday, June 21, 2013

Sape nak beli.. aku nak jual..




  • Entry yang INI dan yang INI saling berkaitan..
  • Semalam sejam lebih aku berdiri kat dapur buat ni.. sampai kecut mecut jemariku..
  • Tapi demi dak Kakak.. dak Adik.. dak Nuha.. kurelakan aje..
  • Rajinku melonjak-lonjak pulak buat aiskrim ni..
  • DAN pagi tadi.. aku bawak sikit ke office untuk dimakan..


Milo.. Laici.. Asam boi.. Jagung..
psstt: Akan dibuat pertambahan perisa dari masa ke semasa..



Sunquick Tropika.. Patty Delima..
psstt: yang ni bukan untuk dijual..




last psstt: Nampak sangat tiada makanan selain dari aiskrim kat dalam peti sejukku itu.. Kalaulah sentiasa kosong macam ni confirm banyak aiskrim boleh disimpan.. kihkihkih..




27 comments:

norhidana miswan said...

pos skit kt dana kak, tertelan liur, sedap nyer...

Cik Puan Fadli said...

wahhh...dah jd cam kita yeee...tp bebudak kat area umah saya nie request milo & asam boi jee..yg len x bape nak laku..so penoh laa fridge dgn eskrem perisa tuh jee...sama² la kita mnjuai eskrem mesia yee..hehehe..

Asyifa Mustaffa said...

nak....nak bli 2 btng jer....hehe

amirah said...

kitorang pun bykkkk buat askrim msia ni. masih byk lg dlm peti ais. memang husband bawak jual kat sekolah..

Rai Ourkizuna said...

glemer balik aiskrim malaysia ni kan.. hehe..

the malay male said...

rare dah skrg ni benda ni...klu jual laku :-)

JunAina said...

Rajinnya...peti ais kita kecik. Boh ikan. boh ayam...sendat!

Umie Artoqiemie said...

aku nak milo 3 hengget.

faraherda.razalan said...

Hehehehe...comel. Klu awak jual, bape sebatang tu? Klu jual RM1 pun, msh laku kan? Pnh jumpe. Kat ne eh. Ms tu de event. Jual RM1. Berebut org beli.

ummuaidan said...

hehe..teringat masa kecik2 dulu ..suka sangat aisrkim gini..kalau satu mesti tak cukup..

QueeN TerataI said...

nak sikit boleh? hehehehe

❤Kamsiah❤ said...

akak suka perisa asam boi..dan pulut hitam hehe

Dee said...

sedapnya di kala panas nyonyot aiskrim..hihihi..berapa sen satu?

Daddy Ziyyad said...

sebatang berapa ?

ummiross said...

bestnya, macam2 perisa, sejuk rasa tekak ummi nengok aiskrim ni.

MulutPayau said...

dah lama tak makan eskrim Mlaysia ni...terliur pulak tengok...
perasa asam boi tu paling best..hihi

Kakzakie said...

Nuha suka perisa apalah agaknya. Tengok abang/kakak dia nyonyot mestilah dia nak juga:)

Salim Harmanain said...

seronok aih panas2 gini makan aiskrim.. :)

Tinta Lana said...

Salam.

Dapat perisa cappucino or latte..perghh, syurga syurga, keh3

*tetiba la kan,hahahaha

Cik Ummi said...

hahaha.. bestnyaaaa eskem batang ! i loike asam boi ! =D


psssttt.. akk, kite buat segmen ni.
jom la join. tlg kite.. huhu.. cuak bile pestaim buat segmen :P

http://sayacikummi.blogspot.com/2013/06/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

mama3heroo said...

mak m3h dlu2 suka wat eskrim ni,pastu jual

anitadiana said...

banyaknya..jual kat opis boleh..he..he

anitadiana said...

kat rumah kak ita 30 sen 1...milo lah..tapi sedap

Tedi said...

itulah pasal, hairan Tedi melihatkan ruang yang ada... gamaknya akak ada 3 bijik peti kot?

Kesuma Angsana said...

banyak tu hehehe~

Hidayah said...

Alamak ai. Dap Dap nye.. haishh tak bole jadik nih.. nak kena buat jugak nih..mkn time layan tv best nih..

PinKy MoMMa said...

klu bulan puasa tengok ni...sejuk2 jer rasa kat tekak huhu..ke situ pulak...

tapi eskrem ni mmg evergreen...suka asam boi hehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...