Followers Remaja Purba

Thursday, June 13, 2013

Nak tengok apa dia buat kat dalam tu..?



psstt: Untuk makluman, sepatutnya weekend ni takde CKT, sup tulang + sate.. tapi memandangkan urusan chef hubby ditangguhkan makanya kepada yang berminat nak try mai lah singgah malam minggu ni..

psstt lagi: Bersama-sama kita memeriahkan suasana..




Buat sementara ni kita layan dulu yang ni..

Nak tengok apa dia buat kat dalam tu..?








Sikit lagi..









Tu dia..




last psstt: Dak Adik pulak mengadu sakit tekak.. petang semalam bawak jumpa doctor..




28 comments:

alin said...

menyusu rupanya hehe

amirah said...

cakkkk...hahaha...budak2 memang suka masuk bawah selimut. kalo ahmad dgn arissa kata masuk bawah khemah..hehe

Cik Puan Fadli said...

musim skang nie...den pon batok sampai muntah² nie..semlm batok ada darah bcampur air liur...batok xde kahak sgt perit!...sian klu baby yg batok...kito xpo..dah tuo..

faraherda.razalan said...

Heheheheh...comel! Dia punye menyusu, siap main2 cak2 lagi eh? Comel!

Nurzakiah Hanum said...

ala tomei2

Cikda said...

hahaha.. geramkan.. memang nak kena gomol inibudak..

dak adik minum air masak banyak2 tau.. memang skang musim batuk2 la..

Qashmere said...

Minum susu nyorok2 yer

Cik Ummi said...

hahaha..macam orang kantoi puasa jek nak minum sorok2 ni :P

ct rahani said...

olololo tomeinya.. nyusu gaya gitu yer nuha.. :)

Kakzakie said...

Ohoho... main sorok-sorok ye. Macam-macam keletah Nuha sekarang ni:)

Nurfaezah Abdullah said...

oh main sorok2 ngan mommy eh hehe cute

ummuaidan said...

comelnya kan..leh main sorok2 lagi tu..hehe

Tinta Lana said...

Salam.

eiii, nak je picit2 pipi,hahaha

Nuha yang kat umah ni pun spesen ngan nuha akak. Tapi,dia tak suka baring kt bawah, nak masuk buai jugak.

Daddy Ziyyad said...

Dak adik kena tonsilitis ker?

Daddy Ziyyad said...

Pasal both sides your wrist tu...sakit berbulan...ada history fall/trauma ke?

Saya rasa ianya chronic tendinitis..
Dah jumpa orthopaedic doc?

Tedi said...

CKT tu apa? Semoga family akak sihat cepat2.

aizamia3 said...

Cikda:
psstt: jangan kata orang yang tengok, ai pun jadik geram dengan dak Nuha tu.. ;)

bukan dak Nuha yang tak sihat tapi dak Adik (abangnya.. hehehe.. )

aizamia3 said...

Cik Puan Fadli:
Bukan baby tak sihat tapi dak Adik (abangnya..)

QueeN TerataI said...

laaaa.. minum susu smp berbungkus.. hehehe

norhidana miswan said...

ayoooo tak pns berpeluh2 ke duk bwk gebar tu syg oi.... dia tkt ada org mintak susu tuh

❤Kamsiah❤ said...

amboiii besarnya botol susu

Daddy Ziyyad said...

Salam..

Chronic tendinitis tu merujuk kepada keadaan keradangan pada tendon kita yang kronik( berbulan bulan, even tahun)...Tendon ialah tissue fiber yang mencantumkan otot( muscles) ke tulang.

So dlm kes wrist join awak, tendon yg hold sendi pergelangan tangan tu, MAYBE alami ketegangan/radang yang lama...Tu yg saya maksudkan chronic tendinitis.

Faktor risiko terjadinya byk, maybe salah posture masa bekerja/tidur, kecederaan lampau, repetitive use, ie penggunaan sendi terbabit secara kerap, contohnya atlet sukan/kerja kilang/kerja2 byk guna sendi terbabit...

awak boleh baca ni, saya rasa penjelasan ni mudah utk org awam baca dan faham..:)

http://www.nhs.uk/conditions/tendonitis/Pages/Introduction.aspx

the malay male said...

sakit tekak? bykkan minum air suam

hainom OKje said...

malu yeh tgh nenen...sampai menyorok bawah selimut..... ni mama dia punya kerjalah ni

eLL said...

sekarang ni memang panas kan. banyak minum air suam ye.

Ayin mm said...

musim demam, anak akak Iman pun demam sama.....

pha is said...

uih.. tengok tu, dia main nyorok-nyorok.. hehehe

NIL syaffieyna said...

ALA COMELL Nyeee .. MEH CIKIT HEHEIK .. Nak TDO lettew . bby skit uye ??

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...