Followers Remaja Purba

Friday, May 31, 2013

Eh! Bukan itu suara anak kita ke bang..?



  • Sejak dak Kakak dengan dak Adik balik kampung.. aku dengan sewenang-wenangnya boleh menonton tv tanpa gangguan..
  • Tapi.. bila terlebih fokus, mulalah dak Nuha alihkan perhatian aku..
  • Bosan le tu..
  • Tengah lipat kain.. dia pun sama tolong 'kemaskan'..
  • Sudahnya bila dah penat, merengek nak tidur..
  • Baru nak tidur.. dengar pulak orang bagi salam..
  • Eh! Bukan itu suara anak kita ke bang..?
  • Rupa-rupanya dak Kakak dengan dak Adik balik..
  • Bukan itu je.. pakej dengan family SIL dan BIL bertandang..
  • Frust dorang tak dapat makan char keoy teow chef hubby..
  • Sudahnya, apa yang ada jelah kami hidang kat rumah..
  • Lewat malam dorang balik.. lagi best dak Kakak dengan dak Adik pun ikut sekali..
  • Seronok bergumbira dengan sepupu-sepapat dorangler tu..
  • dak Nuha jugak kena tinggal..



psstt: By hook pr by crook petang ni amik dak Kakak dengan dak Adik sebab esok dak Kakak ada kelas kat sekolah..

last psstt: Lepas tu balik kampung.. yeye..




7 comments:

norhidana miswan said...

heheheh ayat tak hengat...

seronok+bosan anak2 takde kan kak, nsb lah dak nuha tak blh anto kg... adalah peneman kala sunyi

Kakzakie said...

Nuha dah biasa kena gomol kakak dan abang dia bila tak ada mulalah dia boring...

Boleh dah balik pergi lagi, seronoklah mereka:)

With Julia said...

Mcm2 cerita ye hehhe lucu lak baca

my notes said...

bila bebudak x der , mmg aman . nak kemas umah pun senang . masak pun ringkas jer utk berdua . masa rehat pun panjang . x berebut tgk tv , confirm . cuma ... sunyi tanpa gelak tawa mrk ...

Ibu Lala said...

best jugak kalau sesekali tinggal berdua je kat rumah. mengimbau kenangan zaman baru baru kawin. kalau ada si kecik pun apa la sangat. tak mengganggu pun. yg selalu kacau budak2 besar ni. nak ini nak itu...

PinKy MoMMa said...

bestnyer dapat balik kg..iols juga tak balik ni huhuhu..elok2 larling pulang ke desa ;)

Kesuma Angsana said...

balik kg mmg best.. KA pulak xleh xde anak2 ni sedih semacam je

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...