Followers Remaja Purba

Friday, March 15, 2019

PERNYATAAN AWAM DALAM MEDIA SOSIAL


Komunikasi dalam talian menjadi trend terkini berinteraksi kerana kaedahnya yang mudah dan menarik perhatian. Namun demikian, kita harus tahu batasan ketika menggunakannya. Andai tersilap langkah boleh menjatuhkan imej dan reputasi diri dan juga tempat kerja.

CONTOH ISU:
'Ada seorang berjawatan tinggi telah menggunakan medium internet meluahkan rasa hati mengutuk client dengan menyatakan detailnya lagi. Terang-terang secara direct menyebut nama tempat kerja, itu belum lagi yang komen di dalamnya.'

SOALANNYA..
Apa tindakan yang akan diambil?
Adakah tiada tindakan diambil dek aras duduknya seperti di SINI.. ?


Ni.. aku nak kau hadam isu yang sepatutnya kau selidik dulu:
  1. Dah terang-terang takde sentuh nama atau lokasi kejadian pun.
  2. Dah terang-terang semua gambar akan diedit terlebih dahulu.
  3. Dah terang-terang aku terkena getahnya!
DAN.. sebab itulah kebelakangan ini banyak entry dalam ni berkaitan emosi!

StatusHati: Nasib baik tak murung.. 😕

5 comments:

PeRdU cINta said...

Part kena getahnya itu yang tak seronok.

norhidana miswan said...

chill kak, jgn di layan... sibukkn diri n berkwn la ngn kwn2 yg ngam, yg jenis perangai buruk kita bt dek

Abam Kie said...

sebelum post status kena fikirkan implikasinya..

Kakcik Nur said...

Hmmmm...macam-macam hal kan?...

Sunah Sakura said...

hurmmm...walaupun tak berapa faham, saya doakan semuanya baik2 sajeee

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...