Followers Remaja Purba

Thursday, March 1, 2018

Rebung Masak Lemak Cili Api


Keadaan aku..?
Masih belum ada perubahan disebabkan masalah pada mata di SINI. Namun rutin harian tetap diteruskan demi kelangsungan hidup. Takde siapa yang boleh tolong kau #MakBudak. Kau bukan sesiapa pada mereka. Waktu kau susah tiada sesiapa di sisi.

Ok.. kembali ke fitrah asal.
Terima kasih pada #aChefHubby yang berjaya memasak sesuatu yang tak terjangkau dek fikiran selama ni.

Sebab..?
Beliau tak pernah makan menu ni sebenarnya, masak menu ni apatah lagi tapi #MohonPercaya.. ini kali pertama beliau memasaknya dan dah tentu tanpa sebarang paksaan. Ditambah pula ada sebahagian kecil daging tetel.. owh.. mana icon terliur ni.. nak gambarkan betapa aku teruja nak merasainya.


 Masak Lemak Cili Api Rebung + Daging


Resepi..?
Alah.. sama je macam masak lemak cili api yang lain - yang membezakan air tangan yang memasaknya. Percayalah.. kalau masak dengan kasih sayang, pasti akan merangsang selera ahli keluarga 'lets eat..'


Kemudian, ditambah pula dengan air kelapa dan dadih kelapa.. owh.. my.. lagi sekali mana icon terliur ni..


Air kelapa muda + dadih kelapa



StatusHati: Hampir seminggu berehat di rumah..


8 comments:

Hans said...

perghhh sedap nih

PeRdU cINta said...

Lana tak makan rebung..sedap tu...

Siqah Hussin said...

Suami jarang masak tapi kalau masak biasanya mesti sedap :D Siqah suka makan lemak cili api tapi tak makan rebung. Hehe

ztie said...

Macam sedappppp. Hehe nanti naklah belaja

Ann Ishak said...

alahai mane icon terliur ni, sungguh2 nampak kesedapannya

norhidana miswan said...

rebung biasa ke rebung madu tuh kak? compom sedap nih... tgk pun dh tau kesedapannya

BTS said...

aduss..sodapnya

Warisan Petani said...

Kalau rebung yang fresh memang sedap.
Manis lagi.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...