Followers Remaja Purba

Wednesday, April 3, 2013

Perbualan diantara dak Adik dengan Ibu..



Situasi Pertama ---> sedang main game:
Adik: Alamak... habis motor adik kena langgar dengan kereta..
Ibu: Lah.. nape adik tak elak..?
Adik: Camane nak elak.. jalan jem..


Situasi Kedua ---> di office ibu..
Ibu: Wah.. adik.. ramai kata adik comel.. adik handsome..
Adik: Mana ada.. adik tak hensem.. adik buruk je..


Situasi Ketiga ...> di rumah..
Ibu: Kakak dengan Adik tidur kat luar tau..
Adik: Nak tidur dengan ibu.. adik tidur kat bawah.. ibu tidurlah kat atas katil dengan Nuha..


Kesian anak-anak..
Sekarang musim panas.. berbahang.. guna kipas meja, kipas siling pun masih berbahang..
Maka.. berhimpit tidur dalam bilik.. tu tak masuk babah dorang lagi.. wakakaka..





psstt: Urusan di ENT, PPUM masih belum selesai.. bulan depan pergi lagi.. soalan yang sama, jawapan yang sama.. doktor je yang berlainan..

last psstt: Dak Nuha 'dedo'.. Nuha.. kalau nak meragam pun.. meragamlah minggu ni.. babah ada.. nanti babah dah start outstation balik.. panik ibu..




9 comments:

Kakcik said...

Memang cuaca sangat panas sekarang. Menggosok pakaian boleh mengeluarkan peluh macam masuk dalam sauna. ;-)

:: Mrs.Eady :: said...

mmg panas skrg nie..

eLL said...

kita yang tua ni tak tahan panas, apatah lagi dak-dak tecik kan.

Kakzakie said...

Kita beruntung walau panas tapi sentiasa dlm aircond. Dlm pejabat, kereta, rumah, shopping semua dlm airond tapi yg kerja outdoor tu bayangkan...

NM02 said...

panas

melekit

bahang

semuanya lengkap

Namee Roslan said...

hehe . comelnya anak beranak. :) kelakar, keta kena langgar tak boleh elak jalan jem. hehe

faraherda.razalan said...

Olololo...comelnya dak adik ni. Tergelak sy baca dialog jalan jem tu. Sian die. Panas ye dik?

Daddy Ziyyad said...

hahaha..asyik ulang alik aje ke ENT tu..last last tonsil tu pun naik boring, dia automatic kecut...;P

Kesuma Angsana said...

hehehe cerita2 yg sweet !

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...