Followers Remaja Purba

Wednesday, July 4, 2012

Pembunuh Upahan..


Sebenarnya kes ni berlaku kelmarin tapi baru hari ni aku nak share ---> yang sebenarnya aku lupa, dok asyik fokus kat dak Kakak, dak Adik dan dak Nuha je (kan lebih mudah guna je word 'anak-anak')

Memula aku memang tak perasankan si Jerry tu tapi bila nak sidai baju baruler aku perasan.. apalagi terus je amik 3310-i snap gambar 'Tom and Jerry' tu..


'Manje' ibu kucing k.Lela sebelah rumah bersama mangsa si Jerry..



Korang nampak tak anak-anak si 'Manje' kat batu-batu tu.. sikitpun tak heran pada si Jerry yang terbaring kat tepi pagar tu.. Anak-anak kucing zaman sekarang tak layan tikus-tikus ni.. Kalau dapat pun dibuatnya main..



Dah jadi macam CSI pulak aku.. tengok si Jerry tu masih bernyawa rupanya cuma aku tak tahulah kecederaan dia camne kan.. maklumlah peralatan tak mencukupi untuk periksa..


Sudahnya, Kaklong jiran depan rumah yang kutip si Jerry tu letak kat kawasan sebelah (rumah k.Lela ni end lot ---> sebelah taman ni kawasan pokok kelapa sawit).. Sempat pesan kat si Jerry tu ---> jangan masuk rumah kitorang ---> itupun kalau nyawa si Jerry tu panjangler..



psstt: entry boleh muntah pink..

psstt lagi: Entah hidup entah mati si Jerry tu.. tak pulak aku cuba siasat..

last psstt: Aku rasa ada yang terus keluar dari sini tanpa sempat baca sampai habis.. ada tak agak-agaknya..



26 comments:

Anum said...

yuhooooooo

QueeN TerataI said...

boleh isi borang jawatan kosong kat CSI ni kak... hehehe

Kesuma Angsana said...

eiiiiiiiii ! plg takut kat mak iti nih!

Abil Fikri Ahmad said...

Kenapa tak hantar ke wad kecemasan!? ooo zalaim betul..hehehehe

Zie said...

Sian jerry.. alam kartun amat disukai mak budak dan budak2,, baju cap tikus pun diborong berlambak2... heheh zie lah tu...

alam real punya amat di geruni... hahahah lawak tul kan?

Kakzakie said...

Kakak rasa betullah sekarang jarang nampak kucing nak makan tikus sebab rata-rata tuan rumah bagi makan nasi dan fireskies..

Kakak baca sampai habis tau:)

msredcheesecake said...

TAKYAHLA SIASAT SI JERRY TU... HHEEE

mamavogue said...

mamavogue pun bace sampai abis..
hehe suspen!

Rai said...

kucing zaman skang demand.. mana layan tikus ni..heheheh..

eh saya pun baca sampai habis..hihi..

eMMe said...

besornye cik T tu...
mujur de Pembunuh upahan yg cekap dan tangkas...grrr!

kakcik said...

Tikus sekarang memang dah tak takut dengan kucing. :)

eLL said...

kat umah FMIL saya banyak si jerry ni, besar2....
tom pulak takde dibela...

faraherda. razalan said...

Klu Jerry tu tak bwk penyakit, sy amik dan bela. Heheheheh!

=D

kay_are said...

ingat cite suspen tadi.. pasal tikus rupe nye.. ish ish

Momma AA said...

Comelnyer penggunaan perkataan tom n jerry itu.. haahaa.. :D

miloais milo said...

kucing skang tak makan dah tikus
dpea makan friskies jahhhh!~
lebih bersih - mesti tak kena keracunan makan!
hak hak hak

ct rahani said...

kucing skrg dh tau memilihkan sis.. makan frieskies lg sedap.. hehe.. klu tikus kt bandar lg beso2.. bukan kucing je takut kiter pun takut sekali..

Noraim said...

haha. kucing skng demand lebih kak. haha.

pha is said...

baru je amik subjek forensic sem lepas... boleh buat bedah siasat nih.. hehehe

pena rozie said...

kucing zaman sekarang dah tak makan tikus la...

MamaEma said...

sebab tu kat rumah pakai perangkap..sebab kucing dah pandai nak demand..

[PCL] said...

pssT ...ahad 8hb , mohon maaf ..sy x dapat memenuhi ke jemputan kenduri qiqah ank kamu , salam pd yr hubby .

siti kektus said...

manja ni penangkap terlatih lah ye. hikhik :D

haraplah tak bernyawa dah tikus tu, kalau tak beranak pinak anti.

-gedek! said...

suka kucang, tapi tak suka bela...

LiYa HaNiF :: said...

kucing skrng ni makan sedap2.. hihihihi..

kenduri dak duha ahad ni ye kak.. :)
nak kene remind nie.. tkt terlupa..

Namee Roslan said...

kesian pulak tengok tikus tu! tp kotor :(

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...