Followers Remaja Purba

Thursday, July 26, 2012

Saya ok takde pape.. Ibu pergilah berbuka..



Ramadhan kali ni berbeza sejak hadirnya dak Nuha dalam lingkungan keluarga kecik aku ni.. Bertambah seorang lagi ahli keluarga.. Dan.. setakat ni dak Nuha takdelah meragam time waktu berbuka.. Macam dia tau-tau yang aku sibuk bersilat kat dapur..


CUMA.. yang tak bestnya + sedihnya..

Berbuka petang semalam..
Dak Kakak dengan dak Adik tanya babah dorang balik tak berbuka kat rumah.. Aku katakan yang babah tak balik, kerja jauh.. Spontan dak Kakak kata.. 'Ibu.. yang ni kita makan, yang ni pulak untuk babah ek..' ---> mintak aku asingkan untuk babah dorang..

Sedih aku.. tapi nak buat macam mana.. bukan babah sengaja nak tinggalkan kita tapi tuntutan kerja.. Nanti hujung minggu kita ajak babah keluar ek..




psstt: Rasa tenang je tengok dia kan.. ;)



psstt lagi: sssyyyy.. jangan ketuk kuat sangat keyboard tu, nanti Nuha bangun.. ;)

last psstt: Esok nak bawak dak Nuha ke PPUM, nak kena 'cucuk'.. nih confirm high note dia keluar macam hari tu.. kihkihkih..



23 comments:

Qaseh Ziera said...

baiknya dia orang...

MAY said...

hehe.bdk skrg matang..

Rosniena said...

comelnya tido

Anum said...

ala baiknya baby dia

bujal X said...

comey~~~

YanaMIB said...

mmg tenang tgk baby tido..rs nk join tido skali..kekeke =P

Rai said...

aih dak nuha ni..lengan dia sungguh inviting..cam nak gigit je..seb baik acik posa tau..

Kakzakie said...

Syoknya kalau dapat peluk Nuha... tidur pun senyum. Kakak suka:)

YATZAKIE said...

ya Allah..comelnya dia..baik je dia..rasa mcm nak tmbah baby sorg lg jer ni.. =)

Hidayah Bach said...

anak akak nih mmg yg menyenangkan hati..
:D
untunglah kak..
dayah selalu dgr opismate merungut anak nakal , anak itu anak ini..
hehe..

faraherda. razalan said...

...bermakna g PPUM, g sorang dgn Nuha je ke?

aizamia3 said...

mommyfara:
a'ah.. nanti pergi PPUM berdua je dengan dak Nuha.. ;)

Kesuma Angsana said...

jaga diri ye! comelnye tgk dia tidur !

wafiy suzly said...

ape name penuh nuha? sedap name pendek ni, name panjang pun mesti sedap, haha

wafiy suzly said...

ape name penuh nuha? sedap name pendek ni, name panjang pun mesti sedap, haha

Munnafendy said...

alahh sayunye kalau sy dengar same :(

Munnafendy said...

alahh sayunye kalau sy dengar same :(

cikceriacorner said...

comelnye baby akak...:)

Tinta Lana said...

Salam.

Terasa sayu jugak dgn entry akk kali ni..

Dunia anak2 kan..cuma ada babah ngan umi nya saja.. :)

missha said...

comelnyeerr :)

ct rahani said...

comelnya nuha tido.. geram tgk.. hehe..

selamat berpuasa ye kak.. sori lambat wish.. hikhik..

LiYa HaNiF :: said...

suka tgk budak kecik tido... hilang strees kita rasa.. comei je ^_^

kay_are said...

kecik2 dah matang.. bagus budak2 tu..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...