Followers Remaja Purba

Thursday, July 19, 2012

Apa kes ni..


Tengahari semalam boleh pulak dak Kakak gedik manja dengan aku mintak hantar ke sekolah.. Alah.. kalau nak diikutkan lebih dari sempat naik van acik Sabri tu.. saje nak gedik manjaler tu..

Sekolah dak Kakak ni dalam kawasan kampung ---> dari bandar aku pindah dok kawasan kampung.. tapi kerja masih kat tetengah Bandaraya P.J nun..


Kes Pertama:
On the way nak hantar dak Kakak.. aku dah standby signal nak masuk ke kiri aku.. tapi kereta bertentangan dengan aku boleh pulak masuk dulu.. dah tu.. teragak-agak.. Sepatutnya dia bagi aku masuk dulu sebab simpang tu memang berada di sebelah kiri aku ---> bukan bertentangan dengan aku.. (Korang bayangkanlah camane ek, nak terangkan dalam bentuk lukisan aku bukan major dalam lukisan..)

Walaupun geram tapi hatiku sejuk sikit sebab akak tu angkat tangan sebagai tanda mintak maaf.. ok.. aku puji tindakan akak tu.. Bila follow belakang kereta dia.. eeemm.. sama ramai anak-anak dalam kereta dia tu dengan kereta aku.. Takpelah kak.. lain kali jangan buat macam tu lagi.. bahaya.. tak kena semalam, lain kali belum tentu selamat.. Bukan mendoakan tapi mengingatkan..


Kes Kedua:
On the way balik rumah.. sorang makcik ni bawak motor + ada sorang budak dok belakang dia.. Kalau ikutkan takdelah laju pun.. aku follow pun takdelah rapat mana.. sekadar nak tengok reaksi makcik tu aje.. Tup tup.. masuk satu simpang kecik tepi jalan tu.. tak bagi signal.. oh! Makcik.. Tolonglah jangan buat aksi cenggitu makcik.. bagi makcik mungkin selamat.. tapi pengguna jalan yang lain..


Kes Ketiga:
Ni pagi semalam.. lagi sakit hati.. ni memang kena maki carut dek aku.. Aku dah dekat, dia boleh keluar simpang.. Dah tu.. buat selamba bodoh dia je.. yang ni kalau ada yang pandu laju masa tu memang tak sempat elak dah.. Ntah sekolah mana dia belajar memandu agaknya.. tak menyempat-nyempat nak keluar simpang..


Kes Seterusnya:
Tunggu aku lapor diri nanti.. tak lama dah.. minggu depan je..




psstt: Bulan Ramadhan hampir menjelang tiba.. Hari pertama puasa nanti turn taman aku menyediakan makanan untuk berbuka puasa di Masjid At-Taqwa..

psstt lagi: La ni.. kat sini hujan di waktu pagi yang agak lebat.. maka bolehlah bermalas-malasan kejap dengan lappy..



17 comments:

Anum said...

selamat berpuasa

Nini D.. said...

sabo..sabo..ni diaorg saje nk kasik akak training perasaan utk bulan pose ni :)

eLL said...

kita dah hati-hati, org pulak yg buat tak reti
(bukan pantun ni)

Mymiesein said...

Kdg2 kita pulak yg risau bila orang2 yg tak risaukan keselaman sendiri ni.... Salam perkenalan..l follow u..

Munnafendy said...

pagi tadi sy kena kes yg kedua tu..nk masuk petrol pam tp xbg signal.sabor je la

Rai said...

kak aiza,
jalan2 yang nak ke kapar tu memang macam kelam kabut sikit kan..

selamat berpuasa kak..

Daddy Ziyyad said...

risau saya bila nak driving di bulan puasa ni, nak control memaki driver mangkuk..ekekekeke

pha is said...

tu dia.. laporan lalu lintas oleh kak aizamia3...

makchaq said...

Kereta aiza ada hon dak? kalau ada hon kuat2..
makchaq tak dak hon.. bawak kereta sabar...

Kesuma Angsana said...

amboi byk citer hari ni hehe

Mrs Lurve said...

sabo..sabo...itu dugaan sblm puasa, nti bila dh puasa makin hebat dugaannya

Gen2Merah said...

hahaha.. kadang2 jadi pemandu ni kita kena sabar dengan karenah orang yang memandu macam xda lesen.. bikin sakit hati ja kan... harap2 puasa nanti xdalah hal yang membuatkan puasa kita makhruh d jalan raya... selamat berpuasa kak

Che Rosliza Che mat said...

selamat berpuasa...sabo2...kita menghampiri bulan yg mulia...

kay_are said...

pemandu2 macam ni r yang membahayekan pemandu lain sebenarnye.. tambah yang jenis tak bagi signal tu.. bahaye betul!

pena rozie said...

selamat menyambut bulan ramadan & selamat berpuase...

Kancil 8349 said...

kalau ikut hati mati juga kita...apapun kita kena bersabar

[PCL] said...

kekadang kt yg terlebih berhati2 di jln raya tp pengguna lain lek jer...bulan puasa kena jg mulut, sentiasa sebut benda yg elok jer.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...