Followers Remaja Purba

Monday, July 23, 2012

Lappy vs Komputer vs Menulis..



Selamat kembali.. welcome back..
Hari ni adalah hari pertama aku mula bekerja..

Perasaan: Dari tadi tak berganjak dari tempat duduk.. dok hadap men'delete' emel yang berlambak *naik juling dah mata ni..*

Aku dah lama dok belek lappy rasa janggal pulak nak hadap balik komputer.. Nak menulis lagilah rasa 'pelik'.. Maklumlah sepanjang cuti panjang ni, dok kelek dak Nuha je..

Inilah yang aku kena hadap sekarang.. 3 bulan puas aku hadap picit tekan lappy kat rumah, la ni kena hadap pulak komputer kat office.. Guna tikus..? Tikus untuk lappy aku tak beli-beli lagi sampai ke sudah..


Minggu pertama kerja..

  • Tak pindah lagi rupanya.. masih ditempat lama..
  • Nak catch up balik kerja-kerja aku.. ada beberapa penambahbaikan sepanjang aku cuti panjang..
  • Ada penambahan ahli dalam Bahagian aku sejak bulan Mac hari tu..
  • Aku rasa.. nak sambung cuti lagilah.. tak pun 'cuti terus'.. best wooo dok rumah.. tapi hubby cakap lagi 2 tahun nak 'menambah'.. aku takmo cuti 3 bulan lagi.. nak 'cuti terus'..
  • Nak online..? Ni bukan rumahler..



psstt: Baru beberapa jam.. aku rindu gila kat dak Nuha ni.. sabar mak budak.. sabar..

psstt lagi: Banyakkkkkkkk aku nak update kat blog tapi bagi aku hadap yang kat office ni dulu..

last psstt: Sedih + sayu je nak tinggalkan dak Nuha pagi tadi..


20 comments:

Asyifa Mustaffa said...

kembali bekerja ye...~ selamat bekerja dgn tekun ye !

sedihnya tnggl Nuha...~ Nuha pun sedih la kot ibu tnggl kan dia...tp ok je...nak mencari rezeki kan....

Pida Sanglang said...

tahniahhh ....welcome back to work kita dah balik gheja masuk bulan kedua dah

kay_are said...

selamat bekeje kak! memang bile dah terbese ngan lappy, comp depan mata pun dah tak tau nak guna camne kan? huu

eLL said...

akak hantar nursery ke ada bibik kat umah?

Rai said...

selamat kembali bekerja kak.. mesti rindu gila ngan dak nuha kan..tp bestnya akak boleh cuti 3 bulan.. company saya 2 bulan je..hadehss.. nak cuti terus jugakkkk...

~ yus ~ said...

duduk rumah jaga anak mmg best. Dah lama tak rasa pengalaman tinggalkan anak, dulu masa anak pertama dan kedua je. Mmg faham rasa sayu tu...

Kancil 8349 said...

hari pertama bekerja ke...apapun semoga cepat membiasakan diri di tempat baru

Kakzakie said...

Selamat mengadap komputer di pejabat. Kakak dah agak mesti sedih gila bila nak tinggalan Nuha pagi tadi kan...

mamavogue said...

dah abis cuti 3 bulan, mmg la lmbt nak catch up sume..
pelan2 ekk..
mamavogue pun ari2 rindu anak..haha!

ps: Selamat Bekerja & Selamat Berpuasa :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

best kan duk umah hihi

Knor said...

selamat berkerja..dah lama cuti...
malasnya nk kerja..kan

Ann Ishak said...

cepat balik tau, nuha dah rindu sangat tu :)

Daddy Ziyyad said...

guna desktop ni puas nya lain..boleh hentak2 keyboard kalau geram! ekekeke

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii...sabar mak sabar! :)

Mrs Lurve said...

memg mcm tue kan perasaan ibu bila lepas pantang, nak tglkan si kecik...sayu jer..

[PCL] said...

mula kerja setelah cuti lama...bln pose plk tuh, kalau la duk umh lg..kan best nak nak lg kalo musim hujan....sejukk!!

❤Kamsiah❤ said...

antara laptop dan desktop..akak pilih desktop hehe...besar..puas...

Tinta Lana said...

Salam.

^_^ alaa...cian akak..camne la ea prasaan seorg ibu..tingglkan anak.. :)

Moga minggu pertama akak bekerja balik ni, saya doakan biarlah smua berjalan baik..walaupun mungkin sedikit sukar, heehehe :)

'cuti terus' pun elok gak..dapat luangkan masa tuk anak2 kan? :)

Hansyirah Takezur said...

hoho. sahur ngan mc d. high taste betul!

selamat berpuasa kak. :D

ct rahani said...

selamat bekerja kembali ye kak.. :)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...