Followers Remaja Purba

Monday, April 8, 2019

Sukar untuk 'dijinakkan'


Bukan luahan tapi sebagai peringatan.

Kebelakangan ni semakin sukar untuk 'menjinakkan' 'buluh yang sukar dilentur'. Kemuncak pada masalah tersebut, ada pihak yang membuat aduan dek sikap segelintir mereka ini.

TAPI..
Resam manusia.. pasti akan ada konflik disebalik aduan tersebut. Mulalah rasa yang menjengkelkan timbul. Seperti yang aku cerita sebelum ini, susah kalau orang tak boleh terima kenyataan ni. Cuba ambil apa yang berlaku secara positif.. bukannya sibuk bercakap dengan orang lain rasa ketidakpuasan hati tu. Bukan satu masalah pun andai kau boleh terima aduan itu dengan lapang dada, perlahan-lahan ubah apa yang patut diubah gara-gara dek aduan tersebut. Janganlah sekampung dengar suara kau itu.

Mengenali orang..
Bukan melepaskan bebas si Enggang sebaliknya si Pipit menjadi mangsa tangkapan.
di SINI..

Aku pun pernah laluinya hingga mendapat memo lagi dek 'hak peribadi aku dicerobohi'. Memang terasa sakitnya tapi andai dibiarkan rasa itu pasti dendam beraja disudut hati.

StatuHati: eeemmm..

2 comments:

norhidana said...

kita yg pipit nih kak, kene banyak sbr kk,.. kt opis dana pun da jgk sorang... pegawai takdelah tinggi sgt tp angkuh n ego nya mengalahkan pengarah kt opis nih... suka cari gaduh, sapa yg tak sependapat ngn dia akan disusahkan, mmg angkuh n sangat sinis orgnya kak...

bila diri dh rsa terlalu tinggi darjatnya, mula lah kita angkuh n rasa diri sempurna...

Warisan Petani said...

Semoga dapat mencari jalan penyelesaiannya

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...