Followers Remaja Purba

Thursday, April 10, 2014

Paras air di Sungai Selangor.. it's worse than 1998..




The Star hari ni..



Semua orang sedia maklum dengan krisis bekalan air ketika ini..
Kawasan sekitar perumahan aku termasuk dalam catuan air siri kedua..



Petang semalam..
Risau dah sebab air tangki dah kering.. tong simpanan pulak dah nak tinggal separuh.. air paip pula mengalir amat perlahan..
Namun usaha tetap diteruskan.. dapat jugaklah penuhkan semula air dalam tong simpanan tu.. cukup untuk 2 hari lagi kalau air masih tiada..


Pagi tadi..
Alhamdulillah bekalan air kembali pulih.. lega sekejap.. sekurang-kurangnya takdelah aku risau nak tinggalkan anak-anak kat rumah pengasuh..


Eh!Aku baru perasan.. yang aku ada 5 bekas air yang agak besar tak digunakan.. ni kalau betul-betul terdesak boleh guna ni.. tak pernah terfikir nak gunakannya sebab dok fokus kat tong besar tu je..






psstt: Kesan dari catuan air tersebut, dak Kakak dengan dak Adik pun tak berani nak main air ketika mandi..




9 comments:

babYpose said...

semoga dipermudahkan urusan dan bekalan air kembali normal. budak-budak pun terasa tak da air. saya mop ja kat posh tu. tak sebersih dengan running water.

Nurzakiah Hanum said...

ERMMMMMMM

Cik Puan Fadli said...

alhamdulillah, kami warga putrajaya x merasa catuan air nie..kesian dgn warga KL & selangor..tp Putrajaya setiap ptg ujan lebat...alhamdulillah...

Rai Ourkizuna said...

risau kan kak.. sungguh pun boleh kata hari hari hujan.. tapi macam tak bertakung pun airnya..

Al Kisah said...

risau ghak.. tapi alhamdulillah area rumah alkisah masih ok..

t.a.t.a said...

Supply and demand.
Supply low demand high = surplus.
Supply high demand low = excess.

UmmuAidan-Arissa said...

Susahkan bila takder air nie..sib baik dak2 tuh beringat2 jugak kan..bukan main belasah jer guna air..

- AZIE - said...

susah kalo xde air nie..smpa bila la nak catu air mcm ie..

Pha Is said...

bagusla, kalau dah x main air.. jimat. hehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...