Followers Remaja Purba

Friday, April 4, 2014

Adakah kawasan catuan air telah diperluaskan..?




Kisah lewat petang semalam..
Balik kerja dapat maklumat mengatakan tiadanya bekalan air bermula malam tadi hingga hari Sabtu..
Mungkin ada kerja pembaikan paip air dikawasan berdekatan sebab nak kata kena catuan air, setakat ni kawasan tempat aku tak termasuk dalam carta..
Aku tak ralat sebab memang ada tong besar kat rumah, syukur tak payah nak beli tong air..





Cukuplah untuk keluarga kecik aku..


Hubby yang uruskan..


Aku jaga sampai air penuh..




Sementara nak tunggu air dalam tong tu penuh..

kita main cak.. cak.. dulu..


Bila nak amik je gambar dia, terus dia lari menyorok dari aku..





Kisah pagi tadi..
Perkara pertama.. try cuba test tengok ada air tak..
Ok.. setakat pagi tadi ada lagi air.. takpelah.. sekurang-kurangnya aku dah bersedia dari awal..
Kalau berita petang semalam 'palsu'.. anggap jelah air takde, kita guna dulu bekalan air yang dah disimpan tu..





psstt: 'Ibu kata takde air.. tu adik mandi ada je air..' 'Memanglah.. tu guna air dari tangki kat atas bumbung..' 'oooo...'





16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
dan salam jumaat
singgah pagi

Rizziela said...

Kali ni rumah saya plak kena catuan air

:: idzwa :: said...

uhhh bertabah la ye!

t.a.t.a said...

Semlm pagi takde air. Mak kata dalam kul 4pm dah ada air. Sekejap aje. Alhamdulillah.

aTieYusof Family said...

Salam Jumaat...
nasib kat Sabah blm ada kes2 catuan air.. harapnya hujan akan turun membawa rahmat...

Al Kisah said...

salam.. wah besarnya tong.. memang selamat sangat.

YanaUjang said...

aah kawasan catuan dh tambah lagi 2 zone gitu..sbb tu rmh saya pn kena...klu tgk jadual ahad ni start..

ni kt opis tgh xde air..sobsss T_T

Nurfaezah Abdullah said...

ibarat sediakan payung sebelum hujan hehe

QasehnyaRania said...

tak kena
tapi standby jugak.hihi
berjaga jaga kan

Fiza Rahman said...

Umah saya start ahad ni catu air. 1st time kena ni ☺

Kniedaz said...

kat rumah pun ada tong macam tu..tapi kalau kami..rasanya tak cukup..kena tambah lagi..hehe
comelnya dia main cak-cak

Daddy Ziyyad said...

kalau tak hujan hari2..saya rasa mau sampai bulan May kena catu

Jay Ar said...

Hari-hari hujan tapi air masih perlu dicatu.

Nasib baik di Kedah tiada catuan, alhamdulillah...

Pha Is said...

tudia.. sentiasa bersedia dengan tong besar.. heheh

Ummi Nur said...

Salam...kalini rumah kita kena catu air..mula semalam,,ikutnya esok dah ada balik.First time ni..

Kira Sakura said...

baik akak simpan dulu air dlam tong tue. in case tetiba air takde tanpa notis xde la akak kalut nanti kan. mcm ktorg ritu. kena guna la air dalam tangki kt atas sikit2 huuu

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...