Followers Remaja Purba

Tuesday, April 1, 2014

dak Nuha yang ceria.. dak Adik yang monyok.. dak Kakak yang merajuk..



Petang semalam.. di rumah pengasuh..
Jangan kata nak ikut aku balik, salam aku pun dia tak nak dek penangan mandi kolam..
(kualiti gambar kurang menarik..)




seronoknya dia..


dak Kakak balik sekolah merengek gedik manja nak main air dengan dak Nuha..
aku tak bagi.. terus merajuk..




Kisah dak Adik balik sekolah petang semalam..

Biasa balik rumah ceria je muka dia.. tapi tidak petang semalam..
Bila aku tanya tak nak cerita..
Bila babah dia balik, baru nak cerita.. eeemm..
Rupa-rupanya kena marah dengan kawan perempuan dia.. huhuhu..
Nak gelak pun ada tapi bila ditanya kenapa, tak nak cerita pulak..
Adik.. adik.. ingatkan apalah.. balik sekolah monyok terus nangis.. buat ibu risau je..




Malamnya pulak..

Kari Ikan Jenahak by chef hubby.. menu malam tadi..






psstt: Adakala pening hadap kerenah dorang ni tapi itulah penghibur aku dan hubby kat rumah..





21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

UmmuAidan-Arissa said...

wah seronoknya dak nuhamain kolam tuh tak mo balik yer..
dak adik tuh sedih tuh kena marah ngan kawan kan..hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Ragam anak-anak Aiza..

amirah said...

kena marah dgn budak pmpuan? hihihi...kalo takde dorang memang sunyi kan ai..tapi bila brgaduh je keje, sorang menyakat yang sorang lagi, terjerit2 memang rasa macam aduyaiiii...hahaha

:: idzwa :: said...

uhh dapat jugak menu jenahak kari itu!

Aziela said...

Barulah hidup jadi ceria dengan berbagai2 kerenah kan... Seronoknyaaa tengok dak Nuha tu..

Rai Ourkizuna said...

hehehe..biasa la kak..tiga anak tiga kerenah..

che mid said...

Si Deeja pun suka main kolam comel tu, abahnya baru belikan hujung minggu lepas. tapi sayang membazir air time orang mencatu air ni..rasa bersalah la pulak..

NM03 said...

tanpa mereka, sunyi kehidupan kita kan. aku yang sorang tu pun, begegar lantai umh dibuatnya... tarzan aku hari2 beb.

diana said...

macam yang suami saya kata..
anak2 adalah penglipurlara..heheheh

Amanda Suria said...

ikan jenahak tu sangat menggoda kalbu..hehe...anak2 membesar ngan macam2 ragam..adakala pening nak layan adakala seronok kan...

YanaUjang said...

syok ramai adik beradik :)

Kesuma Angsana said...

anak2 gitulah ...sedap nampak ikan jenahak tu !

Kakzakie said...

Apalagi kalau Nuha tu siapa pun rindu. Kakak kalau lama tak nampak gambar dia kakak klik N3 lama tau.. sesaja nak tengok aje..

Ikan jenahak masak kari memang sedap:)

Rizziela said...

syoknya mandi pool

Kira Sakura said...

macam2 ragam kan. tapi betoi kalau takde dorg mau menangis kita duduk sorg2 huuu

CikLily Putih said...

budak2 kalau dah jumpe air memang cam tu. kekadang mak budak pun sama gak kan... hehehhe

norhidana miswan said...

itu lah racun itu lah penawar ye kak... kalu takde sunyi, kalu ada riuh rendah lah

Daddy Ziyyad said...

chef hubby selalu masak kari ikan guna rempah kari apa? Adabi? Babas? nak suggest kat my wife :)

Petak Bunga said...

jangan gaduh nga perempua..hih

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

segan nak cerita la tu, hehe..

wah.. sedapnya kari ikan jenahak.. :D

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...