Followers Remaja Purba

Monday, May 25, 2015

Steamboat dan Final Piala FA


Ok.. skip dulu kisah Royal Belum aku yang belum berkesudahan itu..


23 Mei 2015.. Sabtu

Tahniah buat Lion XII..
Juara Piala FA 2015 bagi siri ke 26..
Permainan yang menarik.. mampu mengawal emosi.. tabik spring kat korang..
Buat Pasukan Kelantan..
Tahniah juga walau telah cuba sehabis daya.. ssyyy.. jangan sedih ye.. usaha lagi..


Pagi Sabtu..
Menjenguk bapa saudara aku di Semenyih..
Rindu.. dah lama tak jumpa..
Dalam perjalanan, bertembung dengan bas Young Warriors.. Kelantan FA..
Sanggup minta hubby pandu slow sebab nak ambil gambar..


Aku rasa dorang pergi makan Sate Kajang masa tu..



Dari rumah sampai ke Semenyih mencari tempat makan, akhirnya KFC menjadi pilihan.. pilihan dak Nuha sebenarnya.. ikutkan jelah tekak anak-anak.. janji dorang tak merengek lapar..

Gelagat anak-anak selepas makan..
Dak Adik cool je.. dak Nuha yang over gedik..




Di rumah bapa saudara a.k.a pakcu..
Aku dah bagitahu nak datang cuma malas nak bagitahu dah sampai.. sebab tak nak susahkan dorang masak itu ini untuk kami..
At the end.. kena jugak tunggu pakcu siap masak.. baru boleh balik..
Pakcu aku pandai masak ai tell you..
Teringat mengandung sulung dulu..
Teringin nak makan daging rendang yang pakcu masak, takmo orang lain buatkan..
Pakcu sanggup masakkan demi aku.. sobsobsob..
Sayang pakcu.. muaaahhh..


Dah lama tak rasa air tangan pakcu..
Rezeki hari tersebut..
Dapat merasa cendawan masak lemak cili api dan jugak sambal ayam hutan..



Malam..
Sampai rumah sebelum sepak mula..
Aku dari awal dah request dari hubby nak makan steamboat sambil layan Final FA..


Menikmati steamboat di rumah..




psstt: Rasa berdebar-debar hati ini ntah kenapa..




10 comments:

Anum said...

wow

Kniedaz said...

cendawan apa tu?

Aziela said...

Cendawan tu Nampak sedap bangat....perghhh...

Izwa Kamaruddin said...

wah wah wah..

Ena's Stories said...

bersemangat FA sambil layan steamboat ye..terbaekk

Kakzakie Purvit said...

Dak Adik dah besar sikit bolehlah behave. Nuha tu manalah nak faham apa. Janji perut kenyang happy:)

Dr K said...

hahahhaa..malam tu saya pula makan KFC yg ditapau, sambil layan bola piala FA tu

norhidana said...

waaaaaaaaaah speselnyer mkn steambot sambil menenok final piala fa...

sedap nyer tgk cendawan tuh kak... senang yek nk jumpa kt sana?

iryantyismail said...

tengah kumpul duit nak beli dapur steamboat...:-))

Suria Amanda said...

Gulai cendawan busut.. .sedapnyaaaaa...huwaaaaa nak jugakkkk

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...