Followers Remaja Purba

Wednesday, February 4, 2015

Zikir Fatimah untuk elak penat


Matahari dan meninggi baru nak cuba menjenguk di sini..
Dari pagi tadi hanya sempat jeling je.. tak dan nak update bagai..
Sibuk.. hinggakan rasa tak cukup tenaga dan belum pulih sepenuhnya..
Aku bukannya demam.. cuma tak larat..

Entry ini sambungan dari entry semalam..

Komen dari blogger Najib Ariyan..
Salam...
Saya bukanlah pandai sangat dalam agama tapi ada satu amalan yang bagus untuk diamalkan bertujuan untuk mengekalkan kesegaran badan untuk kerja2 keesokkan harinya yang dikenali dengan Zikir Fatimah... sangat mudah. Sebelum tidur bacalah:

Subhanallah 33 kali
Alhamdullilah 33 kali
Allahuakbar 33 kali

Cuba baca di SINI untuk lebih terang dan jelas.

psstt: Moga rutin harian kita dipermudahkanNYA..

22 comments:

Fazlina Ridzwan said...

bleh amalkan nie..TQ for sharing awak :)

Izwa Kamaruddin said...

terima kasih jugak sebab share kan..

Kak Vit said...

betul.. amalkans elalu in shaa Allah.. hilang rasa penat dan rasa bertenaga balik.. :)

Pha Is said...

nice share.. pernah dengar pasal zikir tu, mmg ada org panggil zikir fatimah sbb zikir tu nabi sendiri yg ajarkan kepada anak baginda fatimah..

Kayu Manis said...

Assalamualaikum
ha ah setiap kli lps solat fardu..

Siti Sharini said...

inshaAllah

mamabeauty said...

thanks for sharing..

Puan Kutu said...

Ahh sy tahu pun Dari CD aruah ustaz. Jump rabani tu..aduh tetiba lupa nama bila nak komen..hehe

Acik Erna said...

Acik Alhamdulillah dah lama amalkan tapi ikut usia acik ni letih tu tak boleh nak elak..tapi boleh bertahan

Dr K said...

cubalah..
pastinya berkesan :)

asyifamustaffa said...

La..x sihat ker...moga cpt sembuh...
Zikir tu...mmg elok utk yg bdn letih2...

eMMe said...

Ohh ye ke.. senang je..boleh sgt la diamalkan..kan... TQ ya Aiza...

same2lah kite amalkan...

JR said...

Saya dah lama amalkan malangnya kadang2 dalam kepenatan belum habis kiraan 20 dah terlelap....

OKje said...

Betul tu....rasanya itu yg diajarkan oleh Rasulullah kepada anaknya. Mmg nampak mudah kan Aiza tp nak istiqamah mmg susah

OKje said...

Betul tu....rasanya itu yg diajarkan oleh Rasulullah kepada anaknya. Mmg nampak mudah kan Aiza tp nak istiqamah mmg susah

Qaseh Vee said...

elok berzikir sebelum tidur . bkn sekadar zikir fatimah , tapi yg lainnya juga . zikir sblm tidur ni mudahkan kita nak tidur ... tetiba je lena .

dorsett pink said...

thanks for sharing. terima kasih jugak pada najib arriyan sebab bagitau.. boleh manfaat untuk semua

Cik Lily Putih said...

bagus jadikan amalam ni ek

drshikinzainal @ ekin said...

Alhamdulillah dapat ilmu ni.
Thanx for sharing.

Mummydearie said...

Kena cuba dan yaking ni. Makmak macam kita ni memang letih memanjang, tak cukup nafas rasanya!

Suria Amanda said...

Perkongsian terbaik ni dear..thanks so much...

Unknown said...

Tq for sharing...diana selalu zikir otw blk dr tpt keje.sambil drive...even kdg2 penat tu memang penat most them ibu yg bekerja. Blk Umah semua mende nak full settle....

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...