Followers Remaja Purba

Monday, March 24, 2014

Sekitar Lembah Klang ni, kat mana tempat yang menarik untuk dilawati oleh anak-anak ye..?



  • Bila cuti sekolah ni, rutin harian berubahlah sikit.. takdelah tertekan sangat nak hadap kesesakan lalulintas..
  • Nak lagi rileks.. dak Kakak dengan dak Adik dah balik kampung.. mana lagi kalau tak rumah atok dengan wan dorang.. 
  • Tinggallah dak Nuha teman gaduh aku kat rumah..




Puas dia.. tak payah gaduh dengan dak kakak berebut tempat nak tidur dalam cikPutih..







psstt: Sekitar Lembah Klang ni, kat mana tempat yang menarik untuk dilawati oleh anak-anak ye..? Any idea kengkawan..?




17 comments:

ros_reeza said...

alamak, Ros tak mahir lah kawasan sana..

Nurzakiah Hanum said...

banyak gak tempat menarik try google

Rizziela said...

kami dirumah ajer cuti sekolah ni

Kakzakie said...

Tak ada teman nak bermain itu yg Nuha senang tidur..

Kniedaz said...

bila anak2 takde, sebenarnya lagi banyak benda kita nak buat kat rumah huhu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cuba gi Gold Cost Morib... Ada promosi tak salahnya... Tapi tu tempat utk berendamlah aiza.. ;)

JunAina said...

Banyakkk snata tempat boleh bawak tapi tulahkan semua yg jenis nak masuk kena duit. Pusat Sains, Planatarium Negara, Tasik Perdana (dalam tu ada Taman Kancil) boleh jelajah naiktram jugak...banyak lagilah area tasik perdana tu. Ada taman burung, taman rama-rama ada memorial...

:: idzwa :: said...

Farm In The City kat Seri Kembambangan best jugak..

Nizam.Ariff said...

Taman Pertanian / Botani Shah Alam, bukit cahaya @ bukit cerakah?

kinna said...

bird park, kl tower, putrajaya etc..banyak la... pusat sains, petrosains etc..ish..boleh atur sehari satu tempat kot.. :)

norhidana miswan said...

boleh pg aquaria kt klcc, pg zoo negara, pg bkt melawati... pg kt muzium ke, or petrosains.... pg mandi air terjun kt sg congkak ke lg mana yek, itu je yg org kenal kot hehehe

Kesuma Angsana said...

g taman2 yg byk kat putrajaya tu, best juga !

ewanthology said...

putrajaya.

Sweetie said...

Tengok kecenderungan anak-anak... kalau depa suka berkelah bawak pi berkelah kat mana-mana... banyak tempat... kalau suka pada pengetahuan bawak gi petrosains, planetarium, muzium sume tu...

Cik Puan Fadli said...

i lepak umah jeee...anak dara xmo blk kg walaupon semua kezen dia berkampung kat sana...takot nangis rindu umi, katanya....so, bkobok laa ko kat umah tu...hehehe..

ZazaMyMoon said...

Desa water park pn ok jg kalau nak 1 day hangout bawak budak2 tp cuaca skrg ni panas sgt je.. Better cari indoor activity.

Nad MamaZN said...

byk sgt tmpt yg boleh dilawati
bergantung pd minat anak,kewangan & masa

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...