Followers Remaja Purba

Monday, March 17, 2014

Malam minggu di rumah MIL




  • Asalnya MIL yang nak buat makan-makan malam minggu lepas tapi sebab hubby tak dapat cuti, tu yang cadang nak tunda waktu cuti sekolah nanti..
  • Alih-alih last minute plan, hubby pulak yang beria-ia suruh buat jugak, walaupun esoknya hubby kerja..
  • Makanya..



Ikan Jenahak yang dipancing oleh FIL di kolam ikan..


6 ekor semuanya..


Pasal ikan bakar ni sanggup turun ke PJ..


Perapan disediakan oleh hubby, dorang ni tukang jaga..


Asyik layan bihun.. kali ni kita ubah..


Bersama family MIL dan jiran terdekat..


dak Nuha bukan dak Adik ye..






psstt: Alhamdulillah.. Sabtu dan Ahad hujan turun dengan lebatnya.. walaupun hujan berbau asap tapi sekurang-kurangnya takdelah jerebu teruk macam Khamis dan Jumaat lepas..




21 comments:

~ yus ~ said...

kalau saya pun prefer kuey teow goreng berbanding bee hoon.

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

:: idzwa :: said...

amboiii meriah!

Cho Zila said...

alamak bestnyer kumpul sefamili dan sejiran tetangga lagi.. baguih betoiler .. kalau akak memeng suka saat begini..

Kakzakie said...

Nasib baik masa bbq tak kena hujan ye..

Nuha dah besarlah...

ZazaMyMoon said...

sesekali berkumpul dgn family ber bbq mmg bestkann.. =)

MAY said...

i luv behoon..tak suke kueteow.klu charkueyteow ok..eceh...macam orang ajak kite mkn..hehe...

Kesuma Angsana said...

wah seronok tu !

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya dpt berkumpul adik beradik gathering mcm ni.. makan2 borak2. Pastu gelak2 reramai ;)

❤Kamsiah❤ said...

iakn bakar...kalau dekat dah pasti terbau aromanya..

Aziela said...

Aduhai, sedapnya nampak kuay tiaw tu...

Kniedaz said...

amboi..sedapnya bakar2
lama tak goreng kuetiau..nampak kuatiau tu terus rasa nak juga hehe

ewanthology said...

aktivit bbq ni penyumbang jerebu ni.. hehe

norhidana miswan said...

waaaaaaaaaaaaa syoknyer nengok ikan bakar tuh... seronok main bkr2 n kumpul2 sefamily gini

t.a.t.a said...

Ngecer.

Zee Suhaini said...

sedapnya dapat makan ramai2 camgini..

UmmuAidan-Arissa said...

Untung yer dapat ikan pancing..ade chef yg hebat dapatlah makan2 dihujung minggu dgn enaknya..:)

FarahShamsudin said...

bestkan makan-makan gini.
dah lama pun tak buat.. ntah bila nak ada kerajinan.

Rai Ourkizuna said...

seronoknya sesekali berkumpul dengan keluarga macam ni kan kak..

msredcheesecake said...

lama tak makan ikan bakar...dapnye...kalau bakar sendiri lagi sedap

Cik Puan Fadli said...

hoiiiii sedapnyaaaa ikan bakaq...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...